1 березня 2022 18:05

Карлос де Пена - гравцям "Шахтаря", з якими виїжджав з України: "У вас назавжди залишився уругвайський брат"

Вінгер "Динамо" Карлос де Пена у своєму Instagram розповів про те, як він пережив вторгнення Росії в Україну.


"Спочатку я хочу подякувати тобі, брате. Ти подзвонив мені в момент страху і завжди ставився до мене як до друга. Те, що ти зробив в ці дні, щоб мати можливість покинути країну, — я ніколи не забуду. Я дякую Богові за те, що знаю таких людей, як ти. Ми разом, брат. Жуніор Мораес, благослови тебе бог.

Я також хотів би подякувати Едуардо Гольштейну і компанії TALTUS, які допомогли мені покинути країну, дістати квитки і дали мені можливість дістатися до Уругваю в цілості й схоронності (мені ще належить політ, але я вже дякую вам). Від душі просто кажу спасибі за все.

Спасибі не тiльки всім цим хлопцям і їх сім'ям, суперникам на полі, але й братам в цій ситуації (де Пена зазначив в Instagram Давида Нереса, Маркоса Антоніо, Майкона, Вітао, Вітіньо, Марлона, Жуніора Мораеса, Додо, Ісмаїлі і Педріньо – прим.). Вони обійняли мене як одного з них і змусили мене відчувати себе захищеним. У них назавжди залишився уругвайський брат.

Спасибі владі Уругваю, Бразилії, Румунії та Молдови, які зробили неможливе. Президенту Уругваю Луїсу Альберто Локалле, який завжди надавав мені свою підтримку. Міністерству закордонних справ Уругваю і всім його членам, які були присутні при цьому. Просто кажу спасибі.

І особливе спасибі моїй родині, дружині і синові, які щохвилини відволікали мене своїми дзвінками. Залишилося ще трохи, коли я зможу обійняти їх і відчути їх близькість.

Дякую моїм батькам, моїм друзям та іншим членам моєї сім'ї та знайомим, які надіслали мені свої повідомлення. Повірте, кілька ваших простих слів, але в них була сила і енергія, і я цього ніколи не забуду. Дякую, дякую, просто дякую.

Залишився всього один рейс з Сан-Пабло в Монтевідео. Це здається нереальним, але це правда, через кілька годин я буду в своїй країні, і я не можу в це повірити. З нетерпінням чекаємо повідомлення: "Ви прибули в аеропорт "Карраско". Дякую".