24 лютого 2022 13:59

"Хаммарбю" відмовився продавати гравця в "Локомотив" через військову операцію РФ в Україні

Трансфер півзахисника "Хаммарбю" Віллота Сведберга в московський "Локомотив" зірвався. Шведський клуб відмовився продавати свого гравця в стан залізничників через спеціальну військову операцію Росії в бік України.

"Перехід Сведберга в "Локомотив" — це було дуже делікатне і складне питання. Нам потрібно було багато взяти до уваги, і ми підійшли до цього дуже серйозно. Яку роль зіграла війна в рішенні не відпускати Віллота в Росію? Дуже істотну роль. Ми могли відправити його і його сім'ю в Росію. Але ми поставилися до цього серйозно, адже це надзвичайна ситуація.

Можна сказати, що війна завадила його трансферу. Ми повинні брати до уваги політичну обстановку, що ми і зробили. До того ж, ми не особливо хотіли розлучатися зі Сведбергом. Але війна дійсно відіграла велику роль у цьому рішенні.

У трансфері гравця беруть участь багато сторін, і сам футболіст теж. Тому складно сказати, чи готові ми продавати своїх футболістів в клуби з Росії. Але мені також складно уявити, що якийсь гравець захоче піти туди зараз", - наводить слова спортивного директора "Хаммарбю" Йеспера Янссона Fotbollskanalen.