15 лютого 2022 10:21

Леонід БУРЯК: "Мої фаворити Ліги чемпіонів - "Баварія", "Реал" та "Ювентус"

У вівторок і середу, 15-го і 16 лютого, повертається Ліга чемпіонів. Відбудуться перші чотири матчі 1/8 фіналу: ПСЖ прийме Реал, Спортинг битиметься з Манчестер Сіті, а наступного дня в гості до Зальцбурга відправиться Баварія, а Інтер прийме Ліверпуль. Очікуваннями від цих поєдинків з КОМАНДОЮ1 поділився заслужений тренер України Леонід БУРЯК.


- Ліга чемпіонів відновиться розкішним матчем: ПСЖ - Реал - зазначив Буряк. - Люблю спостерігати за діями Реала, який демонструє гру, близьку до моєї ігрової філософії. Не подобається мені футбол у виконанні Манчестер Сіті - ця тікі-така... але в матчах вівторка ставлю на успіх Манчестер Сіті в протистоянні зі Спортингом, і на Реал.


Зауважу, що лісабонський Спортинг на своєму полі грає сильно, але зупинити переконливий і по грі, і за складом Манчестер Сіті, йому навряд чи вдасться. У Парижі на полі зійдуться два варіанти збірних світу, проте мадридська команда виглядає більш збалансованою, хоча у ПСЖ є і Мессі, і Мбаппе з Неймаром…


- У Зінченка є шанс зіграти проти Спортинга?


- Останнім часом він вже в обоймі, тому, шанс є. Але я не впевнений, що Зінченко набрав потрібні кондиції. Думаю, він може вийти на заміну.


- У воротах Реала ми знову побачимо Куртуа, без шансів для Луніна?


- Так, Лунін знову буде в запасі. Потрібно розуміти, що Реал скуповує все краще, і конкурувати доводиться з гравцями найвищого класу, а також враховувати, що Анчелотті не любить пересмикувати склад. Упевнений, якби тренер Реала хотів підтягнути українського голкіпера до основного складу, то випускав би його хоча б на 20 хвилин... загалом, вирішувати Луніну — або їхати в іншу команду і бути там основним, або сидіти на лавці в такому суперклубі, як Реал.


- У середу Зальцбург прийме Баварію, а Інтер — Ліверпуль. Що скажете по цих матчах?


- Незважаючи на поразку в чемпіонаті Німеччини від Бохума (2:4), Баварія виглядає солідно у всіх лініях і готова боротися не тільки за вихід в 1/4 фіналу, але і за перемогу в поточному розіграші Ліги чемпіонів.


Що стосується пари Інтер-Ліверпуль, то вона найбільш непередбачувана. Вважаю, в процентному відношенні шанси Інтера вище. Але міланській команді потрібно бути напоготові, оскільки на виїзді Ліверпуль абсолютно не тушується і здатний добути будь-який результат.


- Зараз, поки не зіграний ще жоден матч 1/8 фіналу, кого вважаєте головним фаворитом нинішньої Ліги чемпіонів?


- Про матчі цього тижня і фаворитів у них я вже сказав. Тепер пару слів про команди, здатних пробитися до чвертьфіналу наступного тижня. Думаю, що клубний чемпіон світу - Челсі, точно проб'ється далі. Складно буде Манчестер Юнайтед, якому не йде на користь керівництво Рангніка, але не Ювентусу, здатному пройти Вільярреал.


Зазвичай, на старті Ліги чемпіонів виграти її планують 10-12 клубів. Вони витрачають величезні гроші, беруть кредити, але перемагає один клуб, а інші потім потрапляють в боргову яму. Простіше буде взяти трофей Баварії, Реалу і Ювентусу, тому що ці команди з футбольного готові до цього — гравці, тренери, фінанси, клубна структура, психологія у них на високому рівні. Хочеться також, щоб на матчах Ліги чемпіонів була класна атмосфера, щоб на трибунах було якомога більше глядачів.


Богдан ЛЕОНЧУК