14 лютого 2022 17:51

Sportarena: про перенесення старту другої частини сезону в Прем'єр-лізі та ПФЛ поки не йдеться

Ситуація з можливим вторгненням Росії в Україну позначається і на українському спорті. Так, деякі баскетбольні клуби вже вимушено залишилися без своїх легіонерів, які за рекомендацією урядів своїх країн покинули Україну. Більшість клубів УПЛ зараз знаходяться на зборах за кордоном і поки інформації, що хтось із іноземних футболістів покинув їх розташування через загрозу повномасштабного вторгнення, немає.


Друга частина чемпіонату Прем'єр-ліги повинна відновитися 25 лютого. За нашою інформацією, на даний момент мова про перенесення матчів 19-го туру або призупинення чемпіонату не йде.


Відновлення другої частини чемпіонатів у першій та другій лігах заплановано на 19-20-березня. Головна проблема - виїзд клубів на закордонні збори, в ту ж Туреччину. Однак, за нашою інформацією, ніхто з українських команд першого і другого дивізіонів, які зараз перебувають за кордоном, повертатися в Україну в період з 14-го по 20-е лютого, коли Україна закриє повітряний простір над Чорним морем, на планує.


Як відзначають наші джерела в двох організаціях, УПЛ і ПФЛ уважно стежать за розвитком подій і готові до різних варіантів, але поки не бачать підстав для паніки і різких рухів.


Те ж стосується і планів збірних команд України. На даний момент всі працюють в штатному режимі.