11 лютого 2022 21:28

Капітан "Еспаньйола" Дардер: "Якщо у фаната поганий день на роботі, він не залишиться вдома плакати. А футболіст після поразки повинен замкнутися і не виходити"

Капітан "Еспаньйола" Серджі Дардер поділився думкою про те, як фанати реагують на повсякденне життя футболістів після поразок команди.


- Ви грали за "Ліон" з Самюелем Умтіті. Зараз він виступає за "Барселону" – вашого суперника в неділю.


- Суперництво між "Барселоною" і "Еспаньйолом" означає, що вам не можна часто зустрічатися... У нього своє життя, а у мене своє, але ми спілкуємося. У нього зараз важкі часи, але він дуже, дуже хороший.


- Люди забувають - наскільки?


- Це проблема. Люди бачать гравця, у якого були складності останні два роки. Але я розмовляю з людьми з "Барселони" – у мене там є друзі, - і вони бачать, як він тренується, і кажуть, що він на тому ж рівні, на якому був раніше.


Справа в тому, що якщо до вас приклеїли цей ярлик – вже важко. Що робити, якщо у вас є такий ярлик? Йти, тому що ви не позбудетеся від нього.


- Ви сказали, що суперництво між клубами заважає вам з Умтіті проводити час разом...


- Ви можете бачити один одного, так, але ви повинні бути обережні. Якщо програєш і підеш обідати з гравцем "Барселони", пффф...


Забувають, що ми такі ж люди, не тільки футболісти. Якщо у фаната поганий день на роботі, він не залишиться вдома і не буде плакати. Навпаки, це день, коли їм найбільше хочеться поїсти де-небудь з друзями.


Якщо я погано зіграю, якщо програю, не змушуйте мене сидіти вдома. Але раніше я так і робив. Якщо програвав "Ейбару", не кажучи вже про "Барселону", то два дні не виходив з дому. Не те щоб через страх, але люди ж щось говорять...


Звичайно, після поразки не можна ходити на вечірки - потрібно бути чуйним до почуттів людей, - але хіба може бути проблемою перекус десь з моїм сином? Але все так, немов, якщо ти програєш, повинен замкнутися вдома. І я так і робив, - сказав Дардер.