10 лютого 2022 21:22

Спортивний юрист назвав причину, за якою УАФ вирішила допустити Калитвинцева до матчів

Спортивний юрист, керівник "ISKOR Sport Lawyers Agency" Ілля Скоропашкін в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua прокоментував хід розгляду суперечки між чернігівською "Десною" та колишнім гравцем клубу Владиславом Калитвинцевим.


Раніше "Олександрія" отримала добро футбольних інстанцій на заявку футболіста на другу частину чемпіонату країни.


"Чи програла "Десна" суперечку по Калитвинцеву "Олександрії"? На даний момент є тільки рішення Комітету з питань статусу і трансферу футболістів УАФ, згідно з яким Владислав Калитвинцев може бути зареєстрований і заявлений за ФК "Олександрію" до кінця поточного сезону.


Ключовий принцип у цій ситуації: "футболіст повинен грати". Він прописаний в статтях 12 і 31 регламенту УАФ по статусу і трансферу футболістів. Саме на нього і послався згаданий комітет УАФ при прийнятті рішення про допуск спортсмена в заявку клубу.


Згідно із заявою президента ФК "Десна" Володимира Левіна, клуб подав необхідні документи в Палату з вирішення спорів УАФ щодо порушення Калитвинцевим контрактних умов. Поки що є інформація про те, що 9 лютого розгляд справи не відбувся, а нової офіційної дати засідання немає.


Якщо все ж в процесі розгляду спору буде встановлено порушення умов трудового договору з боку Калитвинцева, то, швидше за все, санкції торкнуться і футболіста, і ФК "Олександрія", згідно Дисциплінарних правил УАФ. А поки йде розгляд - він буде спокійно грати за клуб з Кіровоградської області".