27 січня 2022 08:09

Екс-гравець збірної Польщі: "Шевченко - ризикований варіант"

Екс-гравець збірної Польщі Томаш Франковскі в інтерв'ю Sport TVP розповів про те, що можливе призначення Андрія Шевченка – це скоріше піар-хід президента Асоціації Цезарія Кулеша, який хоче всіх здивувати і довести, що він може запросити відомого зарубіжного тренера. При цьому Франковскі не вважає, що Шевченко потрібен Польщі і на сьогоднішній день називає його запрошення ризикованим варіантом.


- Паулу Соуза пішов зі збірної місяць тому. Але ми досі не знайшли йому заміну. Думаю, чим раніше ми виберемо нового тренера, тим краще буде для всіх. Спочатку здавалося, що Адам Навалка відповідає всім критеріям, щоб очолити команду і вивести її на матчі плей-офф. Але політичні нюанси змусили президента Асоціації Цезарія Кулешу зважитися на роботу з іноземцями. Ймовірно, президент хоче ризикнути і здивувати громадськість. Хоча всі чекали, що буде призначений Навалка.


Шевченко - ризикований варіант. Вибравши його, ми побачимо сумний провал або вражаючий успіх. Що стосується Навалки, то це було зрозуміло, що тренер не захоче погоджуватися спочатку очолити збірну на час матчів плей-офф, а потім говорити про подальший контракт. В цьому випадку зрозуміти Навалку можна, так як чекати дуже довго і піти після одного або двох матчів – це було б прикро для нього. У польському футбольному союзі не впевнені, чи є сенс продовжувати співпрацю з Навалкою після можливої поразки від Росії.


У цій ситуації зрозуміло бажання обох сторін діяти якомога обережніше. З іншого боку, можливо, все вже вирішено і буде призначено Шевченку, а розмови про Навалку та інших тренерів – це просто відволікаючий маневр, щоб показати, що Кулеша розглядав також і польських тренерів. Хоча багатьох у Польщі бентежить величезна зарплата Шевченка і те, що Кулеша змушений просити грошей у спонсорів заради іноземного тренера.


Але я б не загадував. Кулеша не дарма так довго веде переговори і не хоче спілкуватися на цю тему з журналістами. На ньому лежить величезна відповідальність. Якщо Польща пройде плей-офф, то всі скажуть, що Кулеша зробив правильний вибір. Якщо ні, то будуть звинувачувати саме його, незалежно від того, який тренер керуватиме командою. Напевно, тому він так довго вибирає. Я знаю одну річ. Часу дуже мало. Ніхто не володіє чарівною паличкою і не здатний так швидко підготувати команду. У березні ми повинні бути у відмінній формі, щоб пройти плей-офф і потрапити на Чемпіонат світу.