25 січня 2022 19:51

Венгер про ЧС раз на 2 роки: "Зараз людей потрібно постійно годувати важливими подіями"

Глава відділу глобального розвитку ФІФА Арсен Венгер в черговий раз навів доводи на підтримку ідеї про проведення чемпіонату світу раз на 2 роки.

"Футбольний світ вирішить. Мене попросили організувати календар матчів збірних, але потрібно розуміти, що до 2028 року, а то і до 2030-го, нічого не зміниться, тому що ЧС-2026 і євро-2028 вже заплановані. Національні федерації приймуть рішення після цього.

Я пропоную організувати календар так, щоб було менше напруги між клубами і збірними, згрупувавши відбіркові матчі і проводячи великі турніри в кінці сезону.

Ми всі виросли в системі з чотирирічними циклами. Світ футболу в принципі чинить опір змінам, і так, наш проект перевертає весь календар з ніг на голову.

Але якщо ви подивитеся на молоде покоління, молодих людей від 10 до 18 років, то у них не таке сприйняття часу, інший попит на події.

Думаю, зараз людей потрібно постійно годувати важливими подіями, тому що вони до цього звикли. Подивимося, все вирішиться до 2024 року", – сказав колишній тренер "Арсеналу".