25 січня 2022 14:29

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Миколенку потрібно робити все так, як він робив у "Динамо"

Колишній захисник збірної України Артем Федецький поділився враженнями від початку англійської сторінки кар'єри новоспеченого захисника "Евертона" Віталія Миколенка.


- Що скажете про трансфер Миколенка в Евертон?


- Це вірний крок, і я думаю, що Віталік готовий до більш серйозного рівня. В АПЛ майже кожен матч топовий. Плюс до того, Миколенко перейшов за хороші гроші в Евертон. Це безпосередня подяка клубу Динамо, який його виховав. Звичайно, Миколенко це заслужив, хто б що не говорив про його гру на торішньому Євро. Він практично кожен матч грав на топ-рівні і в збірній себе добре проявляв. Віталій - хлопець потрібної статури, у нього є футбольна злість. У нього є все, що потрібно для латераля. Як з такими даними не перейти в АПЛ?


- Який рецепт успіху Миколенка в Евертоні?


- Йому потрібно робити все так, як він робив у Динамо – на кожному тренуванні доводити, що він краще, перш за все, самому собі, тоді вболівальники будуть його любити.


- Те, що зараз змінився головний тренер в Евертоні, не вплине на виступ Миколенка?


- Звичайно, доводилося читати, що його хотів Бенітес і це була його ініціатива з приводу Миколенка, але я не думаю, що якийсь інший тренер змінить ставлення до гравців. Там такий чемпіонат, що всі футболісти в рівних умовах, і хто краще себе покаже на тренуваннях, той буде і грати. У Віталіка це все є, і я впевнений, що він буде грати при будь-якому тренері, хто б не очолив Евертон.