8 січня 2022 22:17
1

Дуже важкий дебют. Чим запам'ятався Миколенко у першій своїй грі в Англії

У суботу, 8 січня 2022 року, відбулася історична подія - за "Евертон" у матчі Кубку Англії із "Халлом" дебютував вихованець "Динамо" Віталій Миколенко.


Уже на першій хвилині під час подачі зі штрафного Миколенко відіграв невдало, не дотягнувшись до м'яча. Хоча здавалося, що саме він виграє цю верхову боротьбу. У підсумку м'яч пролетів над Віталієм і від голови суперника залетів у воротах.


За перші 20 хвилин у "Халла" було аж чотири нагоди для взяття воріт. Був один трохи неточний дальній удар, а ще двічі "Евертон" рятував Бегович. В одному з епізодів Асмір перевів м'яч на кутовий після удару головою після подачі, яку не встиг заблокувати саме Миколенко.


А на 21-й хвилині "Евертон" відігрався. Демарай Грей обігрався з Ентоні Гордоном, вийшов на ворота і спокійно переграв воротаря. Зауважимо, що гол прийшов з лівого флангу, а Миколенко своїм ривком змусив одного із захисників піти за собою, що відкрило додаткову зону для Грея. Чим той успішно і скористався.


Після цього ігрова ініціатива повністю перейшла у ноги підопічних Рафи Бенітеса. Команда з Ліверпуля створювала моменти. На 28-й хвилині голкіпер відбив м'яч у бік дальньої стійки, куди якраз біг і Миколенко. Але захисник його випередив і вибив м'яч на кутовий.


Все йшло до того, що "Евертон" заб'є другий гол ще до перерви. Так, власне, і сталося. Гол прийшов з правого флангу, тому Віталій безпосередньої участі у ньому не брав.


Зате українець запам'ятався своїми діями вже за кілька хвилин. Гравці ліверпульського клубу не розібралися під час вкидання ауту, і м'яч у підсумку прилетів на дальню стійку, де Миколенко заблокував ногою удар суперника. Якби не він, то рахунок цілком міг стати рівним.


Ну, а завершився перший тайм для Віталія на Туманному Альбіоні жовтою карткою. Він змушений був зірвати прохід суперника, бо той міг вийти чудову позицію для удару.


Перший же удар Миколенка у бік воріт супротивника в Англії відбувся на 62-й хвилині. Після подачі з кутового партнер скинув м'яч у центр, куди першим прибіг екс-динамівець. Проте його удар вийшов дуже неточним.


"Евертон", здавалося, контролює ситуацію на полі. Однак примудрився пропустити красивий гол з-за меж штрафного майданчика. Віталія звинувачувати у цьому епізоді немає за що, бо він свого гравця якраз-то тримав.


Загалом, склалося враження, що у другому таймі українець набагато менше йшов уперед, аніж у першому. У перші 45 хвилин він був набагато активніший в атаці. Можливо, це була вказівка Бенітеса, а можливо, "наївся" наш співвітчизник. Адже переходив він у новий клуб з відпустки. І темп в Англії, звичайно, шалений.


Гра перейшла в овертайм, де "Евертону" все ж вдалося схилити шальки терезів на свою користь. Щоправда, участі у результативній атаці Миколенко не взяв. Забив Андрос Таунсенд дальнім ударом.


У додаткові 30 хвилин Віталій вже остаточно втомився, тому діяв обережно. Запам'ятався лише тим, що на 119-й хвилині заробив штрафний поблизу власних воріт.


Отож, дебют Миколенка на Туманному Альбіоні вийшов надзвичайно важким. З відпустки, і відіграти 120 хвилин в англійському футболі - не кожен зможе.

Ну тогда уберите этот пост после оценок его игры …. или?