6 січня 2022 19:47

Глава ліги Габону звинувачується в сексуальному насильстві над молодими гравцями при співпраці з екс-тренером збірної U-17

Президент вищої ліги Габону Серж Момбо звинувачується в насильстві на грунті сексу над молодими футболістами.


Як передає The Guardian, керівник турніру вимагав надавати йому сексуальні послуги в якості плати за місце в національних збірних країни.


Момбо, колишній поліцейський, заперечує всі звинувачення з боку передбачуваних жертв. Також він заперечує, що направляв до колишнього тренера збірної Габону U17 Патріка Ассума Ейї на прізвисько Капелло неповнолітніх гравців, у згвалтуванні яких той звинувачується.


Один із заявників повідомив, що в 2014 році Момбо і Ассуму Ейі під час тренувальних зборів відбирали молодих гравців, які здавалися їм привабливими. Під час спільного прийому їжі в готелі вони дали перші три шматки кавуна трьом футболістам, яких потім запросили в номер Капелло.


"Вночі Момбо зайшов в мою кімнату і сказав йти до Капелло. Він нічого більше не пояснив і не залишив мені вибору. Було близько 10 години вечора.


Капелло був оголений по пояс. Він сказав мені, що я талановитий, але для того, щоб я витримав тиск, мені знадобиться "присутність духу". Капелло і Момбо співпрацювали в цьому питанні. Момбо літав з нами на виїзні матчі, говорив, що може нам допомогти.


Якось після гри вдома він сказав мені: "Якщо хочеш грати, потрібно дати мені те, чого я хочу. Я можу допомогти твоїй кар'єрі, в тому числі в основній збірній". Я був з бідної сім'ї і тому думав про це. Це ганебно, але це був єдиний спосіб допомогти родині, так що я прийняв першу пропозицію. Але мені було дуже погано, це зруйнувало мене зсередини. Коли надалі я відмовився від того, чого він хотів, більше мене не викликали в жодну збірну", – сказав один з футболістів.


Ще один гравець повідомив, що і Момбо, і Ассуму Ейї гвалтували його в 2017 році, коли він виступав у збірній Габону U17: "Вони пропонували нам місце в збірній в майбутньому в обмін на сексуальні послуги. Вони вибирали тих, хто їм подобається, дарували гроші, подарунки, дозволяли грати за збірну. Але говорили, що якщо хочеш залишитися в команді, потрібно дещо давати натомість".


Обидві жертви стверджують, що Момбо в збірних відповідав за екіпіровку, але сам функціонер заперечує це і каже, що ніколи не працював з Капелло в національних командах: "Зрозуміло, вони брешуть, намагаючись очорнити мою репутацію".


Також один зі свідків заявив, що Момбо відібрав паспорти у членів жіночої збірної U20, коли вони висунули звинувачення в насильстві і домаганнях.


Момбо заявив, що якщо у нього буде інформація про тих, хто руйнував кар'єри молодих гравців, він обов'язково повідомить.