2 січня 2022 11:23

Василь КАРДАШ: "Перехід Миколенка в "Евертон" дуже важливий для України"

Вчора було оголошено про перехід захисника Динамо і збірної України Віталія Миколенка в Евертон. Своєю думкою з цього приводу зі zbirna.com поділився колишній гравець біло-синіх Василь КАРДАШ.


- Василю Ярославовичу, головна новина вчорашнього дня, це перехід Віталія Миколенка в Евертон. Ви вважаєте, що захисник готовий до такого виклику?


- Перш за все, радує те, що на наших футболістів звертають увагу представники чемпіонату Англії. Статистика Миколенка говорить про те, що це ключовий гравець Динамо останніх трьох сезонів, Віталія можна вважати основним захисником збірної України. Тому є всі передумови вважати, що Миколенко вийшов на певний рівень і може прийняти цей виклик. Свій роботою він заслужив цей перехід в Евертон. Але чи готовий він, покаже тільки час.


- Які головні ігрові якості Ви б відзначили в грі цього захисника?


- Підкуповує його працьовитість, Миколенко виконує багато бігової роботи, відрізняється бійцівськими якостями. Всі ці фактори дуже важливі в чемпіонаті Англії.


- Ви трохи перетиналися з Миколенком у молодіжній збірній України. Мати такого виконавця в команді - це розкіш?


- Молодіжна збірна - це трамплін для футболіста вийти на більш високий рівень. Це не поодинокий випадок, коли молодий гравець добре себе проявляє в декількох матчах і отримує виклик в головну команду країни. Миколенко цим скористався сповна.

- Зараз основний лівий захисник молодіжки Костянтин Вівчаренко. Він зможе також швидко увірватися в дорослий футбол, як і Миколенко?


- У нього є якості, завдяки яким він знаходиться в структурі динамівського клубу і регулярно викликається в молодіжну збірну України. І важливо, що Костянтин хоче прогресувати. Але якщо говорити про Динамо, то є ще й Владислав Дубінчак, який знаходиться в оренді в Дніпрі-1. Тому це прерогатива головного тренера вибирати, хто з футболістів більше гідний місця в основі команди.


— Трансфер Миколенко, плюс для збірної України?


— Безумовно. Цей трансфер важливий для всього українського футболу і країни в цілому, як реклама. Для клубу - це хороший заробіток, щоб потім інвестувати в нових молодих талановитих виконавців. А для самого футболіста це може стати великим кроком вперед у професійному зростанні. Будемо сподіватися і вірити, що Миколенко зможе заявити про себе в англійській Прем'єр-лізі.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - Footboom