25 грудня 2021 17:06

Президент "Перемоги": "Не згодні з рішенням КДК, будемо подавати апеляцію"

Президент ФК "Перемога" Феміс Сагіров в ексклюзивному інтерв'ю Меta-ratings.com.ua прокоментував рішення КДК УАФ оштрафувати дніпровський клуб за підсумками виїзного матчу з ФК "Суми", який завершився перемогою "Перемоги" (3:1) і безчинством уболівальників команди господарів, які напали на представників команди гостей.


"Що стосується рішення КДК щодо нашого клубу, який був оштрафований на 50 тисяч гривень, то поки що ми ще не отримали повний текст рішення, за що нас покарали. Але на 99,9 вiдсоткiв ми будемо подавати апеляцію. Тому що ми не розуміємо, як команда гостей, яка приїхала на непідготовлене місце проведення матчу, а ПФЛ це не проконтролювала, повинна нести ще фінансову навантаження. Чому? Зрозуміти цього не можемо. Була загроза життю і здоров'я представникам нашої команди з боку вболівальників господарів поля, а оштрафована чомусь "Перемога". Для нас це незрозуміло.


Ми знаємо, що були підводні камені з приводу можливої моєї дискваліфікації, але, мабуть, коли стало ясно, що питання розвалюється і немає для цього ніяких підстав, КДК вирішив хоча б оштрафувати наш клуб на 50 тисяч гривень. Ми теж подумуємо у відповідь на Новий рік оштрафувати КДК на 50 тисяч гривень. Справа не в грошах, а в тому, за що ми понесли покарання і в чому ми винні. Це незрозуміло.


Що стосується рішення КДК щодо ФК "Сум", то ще після того матчу президент ПФЛ говорив, що сумчанам буде присуджено технічне поразка 0:3. Але його немає. Ми виграли 3:1, різниця в два м'ячі. Якщо хтось думає, що цей один м'яч потім вплине на розподіл команд в таблиці, так не буде. Ми маємо намір вирішити свої завдання завчасно. Кинулося в очі, що КДК по "Сумам" прийняв рішення з формулюванням про "обов'язковий грошовий внесок в 200 тисяч гривень", а наш клуб, що грав на виїзді, "оштрафований" на 50 тисяч гривень. Це речі, які сильно кидаються в очі.


Звичайно, нам би хотілося також оскаржити рішення КДК по "Сумам", нам же кажуть, що ми не сторона учасник справи. Як так, незрозуміло, якщо розглядалося питання за участю нашої команди. Тому все одно будемо апелювати і до цього рішення теж".