25 грудня 2021 14:31

"Реал" може підписати спортивного директора, під керівництвом якого в "Монако" розцвів Мбаппе, а "Лілль" став чемпіоном

Наприкінці кожного року німецьке видання Bild підводить невеликі підсумки, проводячи опитування відомих футбольних особистостей у Німеччині та за її межами щодо найбільш впливових, на думку респондентів, людей як на футбольному полі, так і поза ним.


Цього разу легенда мюнхенської Баварії Карл-Хайнц Румменігге, причетний до управлінської ланки в "червоній машині" і діючий директор УЄФА, в бесіді з журналістами висловив думку, що людиною року у футболі поза межами безпосередньо гри є Луїс Кампос — один з кандидатів на посаду спортивного директора мадридського Реала.


"Цю людину мало хто знає в Німеччині, але я особисто стежу за його роботою вже не один рік.


У кращі роки Монако він зумів залучити і розвинути в складі основної команди таких гравців, як Кіліан Мбаппе, Радамель Фалькао, Антоні Мартіаль, Бернарду Сілва, Фабіньо — всіх футболістів, які так чи інакше допомагали робити з клубу справжнього чемпіона.


Потім, він їх продав за дуже великі гроші в інші клуби Європи, що дозволило клубу створити чудову фінансову базу.


Що стосується його кар'єри в Ліллі, то туди він зумів залучити Ренату Саншеша, Бурака Йилмаза, Жозе Фонте, Віктора Осімхена, робив їх чемпіонами країни, після чого продав деяких за величезні гроші.


На жаль, в грудні 2020 року він покинув команду, так як прийшов новий власник і, ймовірно, відносини з ним відразу не склалися", — висловився функціонер.


Відзначається також, що Лукас Кампос прекрасно знайомий з мадридським Реалом і його президентом Флорентіно Пересом, так як працював там кілька місяців на запрошення Жозе Моуріньо.


На даний момент, переговори між "Галактікос" і фахівцем поставлені на паузу, проте Кампос відхилив ряд пропозицій від інших клубів заради переходу в Реал.