22 грудня 2021 22:15

Блогер: "Смирному в "Динамо" повернутися не доля. Було б добре знайти більш пристойне місце і пристойного тренера для колі Михайленка"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі розповідає про центральних півзахисників Прем'єр-Ліги.


Центральні півзахисники УПЛ 2021/2022
Гра в обороні і дистрибуція

У вибірку потрапили опорники і ЦП-шники з 625 хвилинами ігрового часу.

Радує, що з'являється якийсь прогрес у розвитку півзахисників. Не всі вони тільки відбирають, з'являються і пасуючi.
Звичайно, є пласт хлопців типу Демченко (Олександрія) і Довгого (Львів), які дають хороші оборонні показники, але в пасовій роботі здатні задовольнити хіба що збочення Петракова. На їх тлі багато здаються прям крутими хлопцями.

З'явився аргумент на користь Габелка і його потрапляння в проміжну збірну сезону. Півзахисник 1925-х найкращий у своєму амплуа з пасової роботи:


- найвища точність передач
- найвища точність передач вперед
Додаємо оборонні метрики вище середніх і отримуємо фундамент для розвитку пасової гри Кривенцовим.

Зараз багато розмов про Піхальонка, але доречніше вести мову про Білосніжку. У всій вибірці у нього мінімум перехоплень і дуелей в обороні, зате в пасовій грі трохи позаду Шапи. І якось особливо не скажеш, що Ді Франко, Джурасек і Ігнатенко прям гребуть оборону великими човнами. Аргентинець хіба що часто вступає у відбір, але забирає тільки трохи більше половини.

У Шахтарі півзахисники майже не мають оборонного навантаження. Звідси і проблеми в ЛЧ. Навіть Степаненко тепер бере участь у пасовій грі на рівні з Майконом.

Ворскла хоч і колгосп, але Челядин розвинувся в пристойного за мірками чемпіонату хава: наймитує в захисті і пасує трохи гірше Піхаленка.

Досить приємне відкриття для мене Домбровський з Десни: продуктивний в обидві сторони.

Рибалка - знахідка для Олександрії. Таких футболістів в губерніях завжди не вистачало. Чемпіон світу Дришлюк добре справляється з оборонними завданнями, але пасові не його коник.

Смирному в Динамо повернутися не доля. Завдання, які він вирішує у Мороза знаходяться десь на рівні середньої школи.
Було б добре знайти більш пристойне місце і пристойного тренера для колі Михайленко. З нещасними 67% точності передач вперед в Динамо майбутнього немає: в таких умовах він не розвивається. Куля вперед навмання - це не футбол.

Коробенко вчинив правильно, що не залишився гріти трибуни в Динамо. Під питанням була б навіть лавка, а так скидається на перезавантаження кар'єри. Нехай поки мова йде про УПЛ. Все ж краще, ніж бігати за піцерію або комерційний банк в Гідропарку.