13 грудня 2021 10:00

Леонід БУРЯК: "Атакуюча лінія "Динамо" потребує посилення. Навіть з урахуванням того, що є Бесєдін і Супряга, потрібен ще форвард"

18-й тур чемпіонату України не тільки завершив осінню частину сезону, а й визначив одноосібного лідера, яким став "Шахтар". У центральному матчі цього ігрового уїк-енду - "Динамо" і "Зоря" не виявили переможця, зігравши внічию, яка була на руку їх прямим конкурентам. Проаналізувати ситуацію Footboom попросив заслуженого тренера України Леоніда Буряка.

- Що не вийшло у "Динамо" в поєдинку з "Зорею"?


- Кияни добре грали. Перевага "Динамо" була великою, але немає належної реалізації. Якщо не помиляюся, 27-28 ударів "біло-сині" завдали по воротах "Зорі" і гольових моментів створили багато, особливо в першому таймі. Однак, на другий тайм динамівці вийшли і перші 15 хвилин провели так, ніби все було вже вирішено і результат досягнутий, - не включилися в гру. В цілому, зазначу, що "Зоря" добре оборонялася. При всій повазі до Гармаша, зауважу, що атакуюча лінія "Динамо" потребує посилення. Навіть з урахуванням того, що є Бесєдін і Супряга, потрібен ще форвард.

- "Шахтар", у свою чергу, зумів здобути вольову перемогу в непростому поєдинку з "Олександрією".


- Так, киянам не вдалося піти у відпустку на першому місці. Відрив "гірників" у два очки? Це нічого - за одну гру все може змінитися. Звичайно, це буде скрізь фігурувати, і "Шахтар" стане впевнено себе почувати. Але багато чого буде залежати від зимової підготовки, подивимося.


- Чому гра з Олександрією" так важко далася "гірникам"?


- У футболістів вже був чемоданний настрій. Останні матчі року завжди важко даються, але результат все одно необхідно здобувати.


- Після поєдинку 18-го туру "Шахтар" попрощався з Марлосом. Це велика втрата для команди?


- Це гравець збірної України, і цим все сказано. Хоча, останнім часом він до складу національної команди не потрапляв. Але для" "Шахтаря" Марлос багато зробив і, думаю, міг би ще принести користь"гірникам".

- Повернення в стрій Мораеса і Бесєдіна вдихне нове життя в атаку наших грандів?


- Після таких травм дуже важко відновитися, по собі знаю. Фактично, доводиться заново вчитися бігати, і тільки потім – встати в стрій. Є випадки, коли після подібних травм футболісти взагалі закінчували кар'єру. Але є й ті, хто самовіддано працює над поверненням. Мораес? Дай бог, щоб у нього все було нормально. Він молодець, що знаходить сили. Бесєдіна я бачив - він прискорюється на тренуваннях, виглядає переконливо, працює поки що без м'яча. Однак, про його стан більш детально розкажуть лікарі.

- Заочна на фініші року боротьба "Дніпра-1" і "Зорі" завершилася на користь команди Йовичевича. Все справедливо?


- "Зоря" - збалансована команда, яка гнучко діє в тактичному плані. Провал у неї був тільки в матчах з "Ромою". Таких би команд, як "Зоря", штук шість-сім в УПЛ, і ми б горя не знали. Що стосується "Дніпра-1", то час покаже. Дніпрян вже порівнюють з "Динамо" і "Шахтарем", але вони повинні продемонструвати ще більшу стабільність.


- Внизу турнірної таблиці УПЛ розклад справедливий?


- "Чорноморець" непогано завершив рік. До того ж, в одеському клубі господарі змінюються, і є надія на повернення "моряків" в еліту українського футболу. Про явних аутсайдерів рано ще говорити-відбулася тільки перша частина чемпіонату і багато що може змінитися. Зокрема, я не думаю, що "Маріуполь" наприкінці сезону опиниться внизу таблиці.