4 грудня 2021 10:34

Юрій ВІРТ: "Будь-який результат, крім поразки, буде для "Вересу" позитивним"

Одним з найцікавіших у майбутньому турі обіцяє бути поєдинок у Луцьку, де Верес прийме Динамо. Напередодні цього протистояння з Командою1 поспілкувався головний тренер рівнян Юрій Вірт.


- Юрію Миколайовичу, перед чемпіонатом ви прораховували, скільки очок може набрати Верес у першій частині сезону?


- Я ніколи цим не займався. Можу тільки сказати, що як для дебютанта Прем'єр-ліги, ми задоволені своїми нинішніми показниками (після 16-го туру Верес з 22-а очками займає восьме місце. - прим.авт.). Я вдячний хлопцям за самовіддачу і бажання в кожному матчі боротися за максимальний результат.


- У Вересу завдання - закріпитися в УПЛ або є якісь більш конкретні цілі?


- Перед нинішнім сезоном президент поставив завдання закріпитися в елітному дивізіоні. Місце? Великого значення це не має, хоча, звичайно, хочеться бути якомога вище в турнірній таблиці, що ми і намагаємося робити.


- Що для вас, для вашої команди означає матч проти Динамо?


- Не можу сказати, що Верес якось по-іншому готується до цього поєдинку. У нас є напрацьований план, якого команда і дотримується. Постараємося в суперництві з таким сильним суперником все одно дивитися на свою якість гри. Якщо хлопці зіграють дисципліновано, адже нам доведеться виконати багато бігової роботи, то все може вийти. При цьому будемо намагатися і самі дорожити м'ячем, коли будемо йти в атаку. Дуже важлива в цьому поєдинку буде і реалізація.


Ми розуміємо, що це один з лідерів чемпіонату, команду очолює кваліфікований наставник. Тим не менш, Верес грає вдома, нас прийдуть підтримати вболівальники, тому я сподіваюся, що ми дамо бій Динамо.


- Чому в першому колі цього не вийшло (0:4)?


- Свою роль зіграли два швидкі м'ячі. Футболісти не були впевнені в своїх силах, хвилювалися, оскільки для деяких з них це була перша гра на такому стадіоні. Динамо дуже легко забило нам, а після 0:2 вже було складно щось змінити. Зараз, вірю, що команда у нас стала більш досвідченою, якщо можна так сказати, тому будемо вступати в бій з перших хвилин.


- Верес команда, яка мало забиває. Це вас влаштовує?


- Ні, звичайно. Можу визнати, що в творенні при позиційних атаках нам належить ще багато працювати. Ми мало створюємо гольових моментів. А ось коли є простір, тут справи йдуть краще.


- У майбутній грі рахунок 0:0 вас влаштує?


- Будь-який результат, крім поразки, буде для Вересу позитивним.


- Чи говорить це про те, що обороні буде приділено найбільшу увагу?


- Так. Повторюся, більшу частину часу ми будемо захищатися, але при цьому Верес не ставитиме автобус біля своїх воріт.


- Яка кількість вболівальників має право відвідати матч?


- Якщо не помиляюся, то 2/3 від максимальної кількості, а це близько 8 000. Але якщо прийде 5 000, це буде хорошим показником.


- Матч відбудеться у Луцьку. А вже відомі дати, коли Верес зіграє свій перший матч у Рівному?


- Я нещодавно був на стадіоні. Роботи ведуться повним ходом. Але якщо до початку весни все встигнуть зробити навколо поля, то із самим газоном будуть проблеми, оскільки він не встигне прижитися через холодну погоду. Однак наш президент хоче, щоб перший матч у Рівному був зіграний на початку квітня, коли Верес прийматиме Шахтар.


- Наскільки активно Верес буде вести себе взимку на трансферному ринку?


- Активними ми точно не будемо, оскільки знаємо свій бюджет, але якщо запросимо двох-трьох досвідчених виконавців і когось із молодих обдарувань, то це буде дуже добре.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК