28 листопада 2021 13:31

Брайан Робсон про рак горла: "Лікар здивувався, що я ніколи не курив, і запитав, чи пив я багато горілки або віскі"

Екс-капітан "Манчестер Юнайтед" Брайан Робсон, у якого був рак горла, розповів, як дізнався про захворювання.


Коли Робсон тренував збірну Таїланду (він працював з командою з 2009 по 2011 рік), у нього почався сильний кашель, йому стало важко ковтати. Дружина переконала Брайана звернутися до лікаря.


"Доктор висловився прямо. Він не намагався підійти здалеку. "Схоже на ракову пухлину, Містер Робсон".


Оглянувши моє горло, він був здивований, що я ніколи не курив, і запитав, чи пив я багато горілки або віскі. Я відповів, що не торкався до них. Через півгодини я вийшов з кабінету.


Потрібно було пройти приблизно 600 метрів. Я був просто приголомшений. Розповів про все дружині Деніз, і вона трохи запанікувала.


Доктор чекав, що результати знімка будуть до п'ятої вечора. Тоді він сказав: "Можете йти додому, я зв'яжуся з вами". О дев'ятій годині він подзвонив і сказав: "Хочу, щоб ви весь вівторок провели в клініці, ми зробимо знімки кісток і люмбальну пункцію, а також візьмемо аналіз крові. Потім він покликав мене в лікарню в середу, а в четвер мені вже зробили операцію.


Все зробили з неймовірною швидкістю. Безсумнівно, це зіграло велику роль у тому, що я все ще тут. Лікарі діяли бездоганно. Вони вселили в мене дуже велику впевненість", - розповів Робсон.