23 листопада 2021 10:30

Олег ФЕДОРЧУК: "Шанси "Динамо" збільшуються, адже "Баварія" не до кінця вмотивована"

23 листопада для «Динамо» відбудеться по суті вирішальний матч у груповому раунді Ліги чемпіонів. Підопічним Мірчі Луческу бажано вигравати у «Баварії» (можливі варіанти і за програшу німецькій команді, але для цього потрібно, щоб «Барселона» вдома виграла у «Бенфіки»). Про шанси «Біло-синіх» у поєдинку із чинним чемпіоном німецької Бундесліги сайту bookmaker-ratings.com.ua розповів відомий футбольний експерт Олег Федорчук.


— Олеже Вікторовичу, з оптимізмом чи з песимізмом ви чекаєте на практично вирішальний матч для «Динамо» в нинішній Лізі чемпіонів?


— Оптимізм та песимізм не дають багато варіантів у футболі, тому, скоріше, з інтересом. Іноді навіть поразки дають більше оптимізму, ніж вимучена чи випадкова перемога. Ось, наприклад, нічия з Болгарією дала стільки оптимізму збірній України, що вплинула на подальшу гру з Боснією та Герцеговиною. Тому хотілося б бачити поступальний рух щодо розвитку гри київського «Динамо». Західнонімецькі клуби, особливо «Баварія», дуже незручні для всіх пострадянських команд. Німці прагматичні, під них дуже складно підлаштовуватися, а якщо додати сюди високий рівень атлетизму, то буде зрозуміло, чому вони перестрибують автобуси біля воріт суперника (посміхається).


— Чи пішов на користь «Динамо» матч чемпіонату проти «Чорноморця», в якому підопічні Мірчі Луческу фактично не зустріли спротиву?


— Я не акцентував би на цьому увагу. Це абсолютно різні поєдинки та пріоритети у них. В мене вселяє стриманий оптимізм те, що «Баварія» має певні кадрові проблеми. До того ж мюнхенці в минулому турі програли в чемпіонаті «Аугсбургу». І це лише друга поразка за півроку. Але програли підопічні Юліана Нагельсмана по справі. А якщо ще зважити на те, що «Баварія» вирішила для себе питання з виходом у наступний раунд Ліги чемпіонів, то шанси «Динамо» трохи збільшуються. Що б хто не говорив, але суперник може бути не до кінця вмотивований.


— «Баварія» може бути злішою після поразки в чемпіонаті.


— Згоден. Для цієї команди нехарактерно поступатися. Для них програш як стрес. Безперечно, «Баварія» не приїде в гості за київськими тортами. «Динамо» буде непросто, але шанси є. Якби ця гра була б тижнів зо три тому, то я б сказав, що шансів нема, але зараз пазли складаються непогано.


— Якою може бути запорука успіху у поєдинку з таким монстром?


— Це наднадійна гра в обороні на чолі з Бущаном, і за кожної можливості потрібно контратакувати. Просто відбиватися точно не вийде, бо, як я вже сказав, «Баварія» перестрибне динамівський автобус. «Аугсбург» відмінно зіграв проти іменитого противника, на дві атаки мюнхенців, відповідаючи одним своїм небезпечним випадом.


«Баварія» не катає м’яч. Футбол Хосепа Гвардіоли у них не прижився. У Мюнхені полюбляють атлетичний, вертикальний футбол. Команда не зупиняється, вони рухатимуться, і на цьому опонента можна зловити. Команда, яка багато атакує, більш уразлива в обороні.


— В іншому матчі нашої групи «Барселона» — «Бенфіка» треба вболівати за каталонців?


— Думаю, так. Оскільки з «Барселоною» ми вже зіграли, а ось із «Бенфікою» ще доведеться зустрітися в останньому турі. Тому за вдалого результату поєдинку з «Баварією» «Динамо» має шанс вирішувати свою долю в останньому поєдинку проти португальців.


— Яким буде ваш прогноз на матч «Динамо» — «Баварія»?


— 1:1. Сподіватимемося, що й у гарної зброї бувають осічки. Звичайно, хочеться вірити в диво, чи говорити про те, що ми всіх обіграємо, але реалії такі, що нічийний результат матчу проти «Баварії», навіть на своєму полі, був би позитивним для підопічних Мірчі Луческу.


Фото - ФК "Таврія"