23 листопада 2021 10:21
2

Максим ШАЦЬКИХ: "Динамо" буде складно розраховувати на третє місце в групі"

У вівторок, 23 листопада, київське Динамо в рамках п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів у Києві, на НСК Олімпійський прийме Баварію. Очікуваннями від цього матчу в інтерв'ю zbirna.com поділився екс-форвард киян Максим Шацьких.


- Перенесення матчу з Чорноморцем до Києва дозволило біло-синім заощадити сили і час на дорозі, хоча великих проблем, навіть якби команді довелося з'їздити в Одесу, вважаю, не було б, — зазначив Шацьких.


- У чому користь для Динамо від матчів, в яких суперник грає майже молодіжним складом і піддається розгрому з рахунком 6:1?


- А як по-іншому? У чемпіонаті України киянам, враховуючи золоту гонку з Шахтарем, потрібно перемагати обов'язково, і справа не в кількості забитих м'ячів, а в тому, що взяли три очки і стали готуватися до Баварії. Але, Ліга чемпіонів - це зовсім інша історія. Зрозуміло, що з Баварією буде неймовірно складно, проте у футболі буває всяке, і при належному настрої можна обіграти, кого завгодно.


- До гри з Чорноморцем багато розмов було про проблему Динамо в атакуючій лінії, де на вістрі доводиться діяти Гармашу. Але морякам забивали і Вітінью, і Кулач — вони можуть вийти проти Баварії?


- Не потрібно дуже серйозно ставитися до матчу з одеситами. Підготовка до Баварії йде своєю чергою. Проти Чорноморця вийшли всі, хто міг. Практику дали максимальній кількості футболістів. Вважаю, що стартовий склад Динамо на гру з Баварією не сильно зміниться в порівнянні з попередніми поєдинками Ліги чемпіонів. Так, у 15-му турі ми бачили іншу картинку, але це не нова ера для біло-синіх…


Хіба є зараз альтернатива Гармашу? Я поки не бачу... Поставити в атаку можна, кого завгодно, але тренеру видніше, і він в ситуації, що склалася, не від хорошого життя воліє покладатися не на номінальних нападників, а на хавбека.


- Що в грі Динамо викликає особливу тривогу?


- Нічого не викликає. Добре, що Миколенко одужав і повернувся в стрій. Хоч цю дірку не потрібно буде закривати. В іншому, все як завжди, і кардинальних змін у стартовому складі на матч з Баварією чекати не варто.


- Після програшу Баварії в поєдинку чемпіонату Німеччини з Аугсбургом, почалися розмови про спад у грі мюнхенців…


- Це не спад. Просто після матчів збірних у великих клубів таке трапляється. Однак подібні поразки ще більше мотивують такі команди, як Баварія. У Мюнхені також прекрасно розуміють, що Ліга чемпіонів — це інший рівень, і за кожен здобутий там бал платяться дуже солідні премії.


- Щоб розраховувати на євровесну, Динамо бажано в матчах, що залишилися, взяти максимум очок. Реально завершити так груповий турнір?


- Динамо складно буде навіть на третє місце розраховувати. Біло-сині не готові зараз до протистояння з такими суперниками. Потрібно враховувати, що важко киянам доведеться і в Лісабоні. З португальськими командами на виїзді грати дуже складно. Однак потрібно битися, намагатися зробити все, що можна. В такому випадку, навіть якщо не складеться, буде не так прикро.


- Які ваші очікування від матчу з Баварією?


- Сил киянами буде витрачено дуже багато. І без м'яча багато доведеться грати, що в два рази більш енерговитратно. Але, повторюся, потрібно боротися і спробувати хоча б не програти. Нічия з Баварією - це хороший результат.


Богдан ЛЕОНЧУК

Як раз битися в цiй командi нема кому...
только второе