20 листопада 2021 10:27

Василь КАРДАШ: "Потрібно ввести обмеження на кількість орендованих гравців"

Колишній півзахисник Динамо і збірної України Василь КАРДАШ у бесіді з кореспондентом zbirna.com розповів, що допомогло динамівцям здобути розгромну перемогу над Чорноморцем напередодні матчу Ліги чемпіонів проти Баварії.


- Трохи прикро, що одеситам не вдалося скласти конкуренцію динамівцям, - сказав Кардаш. - Перевага киян була переважною.


- У цьому сезоні Динамо віддало в оренду Чорноморцю 16 футболістів, і багато з них вийшли на поле. Однак не думаю, що після вчорашнього розгрому Мірча Луческу залишився задоволений рівнем підготовки представників Динамо в Чорноморці…


- Переконаний, що Луческу, в першу чергу, стежив за діями своїх підопічних, оскільки попереду у біло-синіх дуже важливий і дуже складний матч у Лізі чемпіонів проти Баварії. І знову ж таки, потрібно сказати, що перевага киян була відчутною в командних діях. Але наскільки корисною вийшла ця репетиція перед єврокубковим поєдинком, покаже тільки сама гра з мюнхенцями.


- Однак якщо врахувати, що під час паузи в чемпіонаті ціла група динамівців зіграла два поєдинки за збірну України на відміну від інших своїх одноклубників, які не мали ігрової практики, то саме киянам погрожував дисбаланс…


- Згоден, проте всі мали можливість переконатися, що на сьогоднішній день виконавська майстерність динамівців на порядок вище, ніж у моряків. До речі, якщо вже зайшла розмова про орендованих, то, на мій погляд, це неправильно, що згідно з регламентом Чорноморець і той же Маріуполь мали право заявити стільки таких гравців. Упевнений, що це не сприяє розвитку футболу в регіонах. Потрібно ввести обмеження.


- До речі, у складі Чорноморця було кілька футболістів молодіжної збірної України, тренером якої ви є. Залишилися задоволені їх діями?


- Скажімо так, вище голови вони не стрибнули. Роботи ще непочатий край.


- Чи можна сказати, що вчора динамівці репетирували модель гри, яку вони використовують наступного тижня в поєдинку з Баварією?


- Не думаю. По-перше, у Динамо були відсутні ключові виконавці. Такі як Ілля Забарний, Микола Шапаренко, Сергій Сидорчук. А, по-друге, для Луческу важливо було просто задіяти вчора якомога більше футболістів, щоб вони знову відчули ігровий тонус. Думаю, що це румунському фахівцеві вдалося. Що стосується ігрових схем, то в матчі з Баварією все буде по-іншому, німецький гранд не дозволить Динамо такого домінування, як у поєдинку з Чорноморцем.


- Як ви оцінюєте шанси динамівців у битві з німецькою командою?


- Баварія - фаворит, і якщо німці зловлять кураж, то чекай неприємностей. Ось чому потрібно буде постаратися діяти компактно, дорожити м'ячем, оскільки мюнхенці блискавично переходять з оборони в атаку. Буде дуже складно, але вчора середняк Бундесліги аусбург довів, що з Баварією можна грати на рівних і навіть перемагати. Тим більше, що якщо ставити перед собою завдання пробитися в єврокубкову весну, то потрібно хоча б не програти.


Василь МИХАЙЛОВ


Фото - Footboom