19 листопада 2021 12:18

Максим ШАЦЬКИХ: "Який суперник для збірної України прийнятний у плей-офф? Я вважаю, що шотландці"

Екс-форвард і екс-тренер київського "Динамо" Максим Шацьких в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua розповів про перемогу збірної України над Боснією, а також оцінив шанси жовто-синіх в плей-офф кваліфікації майбутнього мундіалю в Катарі.


"Я думаю, що в матчі з боснійцями якість гри не мала глобального значення. Головне, що є результат. Поставлена задача виконана. Проте збірна України грала непогано, створила достатню кількість моментiв. І за статистикою українські футболісти набагато перевершували суперника. Я думаю, що це закономірна перемога. Знову ж таки, якби Жора Бущан не потягнув м'яч за рахунку 0:0, може гра по-іншому склалася б.


Чи заслужив Петраков на те, щоб позбутися приставки виконуючий обов'язки? Звичайно, заслужив. Це формальності такі. Я не знаю, чому відразу його не затвердили головним тренером. Це, напевно, якісь технічні моменти. Я не знаю всіх законів і правил. Завдання Петраков виконав. Чому тоді його не залишити головним тренером? Звичайно, Петраков заслужив того, щоб його затвердили головним тренером збірної України. Це навіть не обговорюється. Збірна України зробила великий крок.


Який суперник для збірної України прийнятний в плей-офф? Я вважаю, що шотландці. За назвою, зрозуміло, що португальці та італійці - це гранди. А ось з шведами теж можна грати. Я думаю, що з шведами і шотландцями можна грати. Зрозуміло, що з португальцями важко грати. Хоча Україна з ними вже нещодавно грала і досить непогано. Со італійцями складно грати. По грі вони сильні, а також є чинними чемпіонами Європи. А з іншими збірними можна битися. І Україна буде битися. Але як все складеться на полі, вже покажуть березневі ігри", - сказав Шацьких.