10 листопада 2021 20:01

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "У Боснії і Герцеговині вболівальники непрості, можуть бути провокаці"

Екс-захисник збірної України Артем Федецький в ексклюзивному інтерв'ю Meta-ratings.com.ua висловився про матчі національної команди з Болгарією, а також з Боснією і Герцеговиною.


«Для нас зараз існує один матч - проти Боснії. Це буде фінал фіналів. Це буде та сама гра, де все або нічого. У ЗМІ пишуть, що через травму участь у матчі лідера боснійців Джеко під питанням. Для України це великий плюс.


У нас за винятком Миколенка усi в обоймі. Поговорили по-чоловічому між собою Малиновський і Петраков. Обидва готові робити все на благо збірної. Зіна повернеться. Це буде фінал для нас. Я вірю в те, що нашим хлопцям під силу обіграти Боснію. Треба зробити все можливе, щоб після гри з боснійцями на адресу збірної України звучали тільки слова похвали. Будемо в це вірити.


Чи можна провести паралель між поєдинком проти Боснії і матчем відповіддю 2015 року зі Словенією, коли вирішувалася доля путівки на Євро-2016? Якщо згадати свою футбольну історію в якості гравця, можу сказати, що перший матч у Львові зі Словенією склався вдало. Ми його виграли у словенців з рахунком 2:0 і могли більше забити. Забий там ми третій м'яч і було б набагато простіше. Поєдинок у відповідь зі Словенією був у Маріборі. Для мене за мою кар'єру це був один з найбільш неспокійних періодів очікування. Ми розуміли, що Словенія до того матчу на своєму стадіоні в Маріборі не програвала. І було багато провокацій. Проте тим солодше була та нічия 1:1, яку ми тоді здобули. Я згадую цей матч. Пам'ятаю кожен епізод, пам'ятаю провокації, пропущений швидкий м'яч в наші ворота. У таких матчах, в першу чергу, одну з головних ролей грає психологічна готовність.


Я думаю, хлопці повинні заспокоїтися і готуватися до матчу з Боснією. Я вірю в наших хлопців. У нас досить сильна збірна. Все нам під силу. Ми вже іспанців і португальців обігравали. Гідно грали проти французів за винятком товариського матчу. Віримо у нашу збірниу.


Так, у Боснії вболівальники теж непрості, можуть бути провокації. Проте хлопці професіонали. Їм потрібно думати тільки про позитивний результат. Хлопці повинні вдало зіграти. Все у них вийде.


Звичайно, у матчі проти болгар хлопці все одно будуть тримати тримати у розумі фінальний матч з Боснією. Але не можна сказати, що з Болгарією це буде тренування з підвищеною відповідальністю. Це матч збірної! А поєдинки за збірну, будь вони офіційні або неофіційні, для мене завжди були важливі. У матчах за збірну потрібно думати про перемогу. Проте головне, щоб у поєдинку з Болгарією ніхто не отримав пошкодження. Головне, щоб всі хлопці підійшли у повній бойовій готовності до матчу з Боснією", - сказав Федецький.