8 листопада 2021 20:01

Венгер визнав, що йому слід було раніше піти з "Арсеналу"

Колишній головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер визнав, що йому слід було раніше піти з клубу.


"Я повністю ототожнював себе з клубом - в цьому була помилка. Проблема в тому, що я дуже люблю те місце, де перебуваю... Вірніше, де я був. Шкодую про це, я повинен був кудись піти.


Іноді я задаюся питанням: що зламалося після того сезону "непереможних"? 2007 рік став вирішальним моментом. Тоді я вперше відчув, напруга всередині ради директорів. Я розривався між відданістю клубу і вірністю Девіду Дэйну (в той момент віце-президент "Арсеналу"). Я і сьогодні задаюся питанням, чи правильно я вчинив, що залишився, тому що життя після цього ніколи не була колишньою. Я подумав: "Тепер я повинен довести цей проект до кінця".


Я міг тренувати збірну Франції. Двічі або навіть тричі мене звали в збірну Англії. Я міг перейти в "Реал", "Ювентус", "Парі Сен-Жермен" і навіть "Манчестер Юнайтед".


Зараз немає особливої причини повертатися туди. В якійсь мірі це кінець життя-принаймні, одного життя - це як похорон. Кінець історії кохання завжди сумний", - цитує Венгера Daily Mail.


Венгер займає посаду голови відділу ФІФА з глобального розвитку футболу з листопада 2019 року. C 1996 по 2018 рік француз очолював "Арсенал".