31 жовтня 2021 08:06

Олег ФЕДОРЧУК: "Перемоги "Динамо" здобуває, але осад залишається..."

"Динамо" і "Шахтар" взяли своє в 13-му турі чемпіонату України. Кияни та "гірники" обійшлися без очкових втрат, здолавши "Маріуполь" і "Десну", відповідно. Дати оцінку грі українських грандів і їх готовності до майбутніх поєдинків Ліги чемпіонів проти "Барселони" і "Реала" Footboom попросив українського тренера Олега Федорчука.


"НІКОМУ ЗРОБИТИ КОНТРОЛЬНИЙ ПОСТРІЛ"

- Чи все пройшло гладко для грандів?

- Для киян повторився недавній кубковий матч. "Динамо" легко даються голи, після чого концентрація втрачається. Думаю, проблема в тому, що в обороні "біло-синіх" - молоді футболісти, яким вдається грати надійно тільки, коли вони діють уважно. Динамівській молоді поки бракує майстерності і досвіду, щоб спокійно і впевнено закінчити поєдинок. Тому, і тренер нервує…

Крім того, немає також стабільної гри і в атаки "Динамо", яка не здатна елементарно добити суперника – зробити контрольний постріл. Нікому це зробити... Перемоги кияни здобувають, але осад залишається. У цьому – головна проблема. При відсутності необхідного класу доводиться мобілізувати всі ресурси.

- Як оцінити стан "Динамо" перед матчем Ліги чемпіонів?

- Думаю, що в поєдинку з каталонцями цих замін не буде. Вийде склад, який робить результат і виглядає непогано. У чемпіонаті України Луческу намагається економити сили і так їх розподіляти, щоб підійти до гри з "Барселоною" свіжими.

Мені здається, що поєдинок 13-го туру УПЛ не дав повної картини того, що відбувається. Однак, у грі з "Маріуполем" мені сподобалися Сидорчук, Циганков і Шапаренко. Їхні дії додали оптимізму. Результат досягнутий. Але злість накопичується, і це допоможе легше і з більшою концентрацією підготуватися до зустрічі з "Барселоною".

БЕЗБОРОДЬКО ДЕКЛАСУВАВ ОБОРОНУ "ГІРНИКІВ"

- "Шахтар" не мав проблем?

- Тут інша ситуація... Пам'ятається, перед домашнім матчем з "Реалом" "гірники" розгромили "Зорю", і потім зазнали краху в грі з мадридцями. Якщо судити по рахунку, поєдинок з "Десною", звичайно ж, дався "Шахтарю" легше, ніж "Динамо" - з "Маріуполем". Якби не один нюанс…

Гол, пропущений від "Десни" викликає велику тривогу. Безбородько фактично декласував оборону "гірників". Не виключено, що трансферна вартість двох захисників, які грали проти Безбородька в гольовому епізоді, значно зменшиться.

Група атаки "Шахтаря" - хороша, відмінно комбінує і взаємодіє в складних ситуаціях, але слід пам'ятати, що бразильці у виїзних матчах змінюються в гіршу сторону. "Гірникам" належить зіграти в Мадриді і як там покажуть себе легіонери, незрозуміло. До речі, Безбородько забив гол у стилі Бензема…

- "Десна" вас сильно розчарувала?

- Позначаються серйозні втрати чернігівців в обороні перед сезоном. В цілому, "Десну" покинули вісім футболістів, і шестеро з них – захисники. Нинішня оборона "Десни" по класу явно поступається своїм попередникам. Так що, звинувачувати в такому результаті тренерський штаб не варто.

Погодьтеся, немає враження, що "Десна" бореться за єврокубки. Немає у чернігівців належної реакції на невдачі, немає напруги і пристрасті в грі. Якщо говорити про "Маріуполь", то від цієї команди я чекав більшого. Незважаючи на рахунок, перемога далася "Динамо" легко.

"ТА ХОЧА Б ЗАБИТИ..."

- На що "Динамо" і "Шахтар", судячи з гри в 13-му турі УПЛ, можуть розраховувати в матчах з "Барселоною" і "Реалом"?

- Я чекаю аналізу помилок і вибору вірної тактики. Точніше, більш правильної в тактичному плані гри від "Шахтаря" і більш яскравої індивідуальної гри від динамівців. Нашим командам в Лізі чемпіонів потрібно хоча б голи перші забити. А якщо вдасться зіграти внічию, взагалі буде супер!

Олег Семенченко