30 жовтня 2021 09:20

Юрій ВІРТ: "Проти боснійців на 99,9% вийде П'ятов, а Луніну не варто триматися за "Реал"

Відомий тренер і екс-голкіпер збірної України Юрій Вірт в інтерв'ю Footboom поділився думкою про ситуацію з воротарями синьо-жовтих, виходячи з виклику гравців на листопадові матчі української команди.


- Загалом, ситуацію з воротарями у збірній України оцінюю позитивно. Зараз є ціла плеяда голкіперів, з якою за цю позицію не варто турбуватися. Повернули досвідченого П'ятова, є Бущан, Діма Різник - викликані всі найсильніші.


- П'ятов змушений був повернутися, в останніх матчах він себе непогано показав, але стабільного місця в складі у нього вже немає. Він ще може реально щось дати команді або вже дійсно пора вішати рукавички на цвях?


- Ситуація з травмованими і хворими на ковід склалася така, що Андрія повернули, і це символічно дає йому можливість до кінця нинішнього циклу бути з командою, він впевнено грав і виручав команду. Так що до кінця нинішнього відбору він добуде, а там, дай Бог, команда потрапить далі – тренеру вже треба буде вирішувати. Найімовірніше, Андрій вже виступи в збірній закінчить остаточно. Тим більше, є інші, молодші воротарі. Але у нього дуже великий досвід, яким він може ділитися з хлопцями, склалися хороші відносини з тим же Бущаном.


- Якщо в наступному циклі, не дай Бог, складеться така кадрова ситуація, можливе ще одне повернення П'ятова?


- Зараз, в нинішній час можливо все, будь-які форс-мажори. Андрія в будь-яку хвилину можна викликати, і він здатний буде показати хороший рівень, адже тримає себе в дуже хорошій формі.


- Різник опинився в основному списку, Трубін - в резервному. Чим ви це поясните?


- Анатолій пристойний період часу пропустив через травму, зіграв лише дві гри. А Різник в строю вже досить тривалий час, при цьому показує дуже хороший рівень. Я не дарма після гри на Кубок проти нас сказав, що по грі це зараз найсильніший воротар в чемпіонаті України. Тому він заслужив це виклик, і на нього може покластися тренерський штаб нашої команди. Діма діє дуже впевнено в багатьох компонентах гри.


- Наскільки великі шанси, що ми побачимо його у воротах в якомусь з листопадових матчів, швидше за все - з Болгарією?


- Однозначно. Він повинен грати, повинен дебютувати. І думаю, що головний тренер дасть йому можливість зіграти в товариському матчі з болгарами. А з Боснією – там вже вирішуватиме головний тренер.


- Перспективи Андрія Луніна в "Реалі" - більш, ніж туманні. Немає побоювання, що незабаром гучна вивіска мадридського клубу перестане мати магічну дію, і Андрія більше не будуть викликати навіть у складі резервного списку?


- Згоден. Луніну потрібна постійна ігрова практика, за хороші тренування викликати не будуть. Тому багато чуток зараз ходить, що він ніби як хоче покинути "Реал", називаються команди, які ніби хочуть його забрати. Навіть за такий клуб, як "Реал", не варто триматися, щоб все життя просидіти на лавці другим воротарем. Думаю, Андрій правильно зробить, якщо змінить команду. Нехай і слабшу, зате таку, де у нього буде постійна практика, і він буде рости, прогресувати як воротар. Упевнений, що йому нецікаво сидіти на лавці і проводити, образно кажучи, 15 хвилин за цілий рік. Луніну варто добре задуматися про зміну клубу. Упевнений, що він вже про це задумався.


- Кого все-таки бачите у воротах у матчі проти боснійців?


- Швидше за все, Петраков довірить цю позицію Андрію Пятову, 99,9 %. Досвід, відмінна форма, плюс при нинішньому тренерському штабі він провів хороші ігри. Так що на лобову гру з Боснією і Герцеговиною, очевидно, вийде П'ятов.


Євген Савчук