29 жовтня 2021 11:48

Сергій ПАЛКIН: "Крім футбольних питань Степаненко в" Шахтарі "ще закриває виховні та освітні"

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін – про продовження контракту на два роки з Тарасом Степаненком


– У нього трохи більше ніж через півроку закінчувався контракт – природно, вирішили його продовжити. Розмовляли з тренерським штабом, із Даріо, із президентом, і всі підтримали ідею, що однозначно ще на два роки нам Тарас потрібен. Тому ухвалили таке рішення та підписали контракт.


– Тарас наразі входить до топ-6 гравців за кількістю матчів за «Шахтар». Чи можна сміливо вважати його легендою клубу?
– Він однозначно легенда: у клубі понад 10 років, провів 352 матчі, капітан команди. Для мене всі ці титули – дуже важливі, але найголовніше, що він – професіонал. Для нашої команди, де дуже багато молодих футболістів, це дуже важливо, особливо у тренувальному процесі. Вони дивляться на легенд, на тих, хто вже багато відіграв у клубі, і переймають досвід. Для нас дуже важливо, що Тарас для них – ідеал, що вони всі на нього рівняються. Окрім футбольних питань Тарас ще закриває виховні та освітні, що дуже і дуже важливо у таких колективах.


– Чи можна вважати Тараса Степаненка одним із найкращих центральних півзахисників за всю історію «Шахтаря»?

– Думаю, до трійки він однозначно входить – стільки років грає за «Шахтар», стільки матчів проводить. Я вважаю однозначно. І наше рішення продовжити контракт, за великим рахунком, є ще одним доказом того, як ми його оцінюємо, - сказав Палкін.