26 жовтня 2021 11:34

Олександр ГОЛОВКО: "Коли в 2007 році мене перший раз запросили тренувати збірну, я відмовився. Сказав: "я нічого не знаю, що ви від мене хочете?"

Екс-захисник "Динамо" Олександр Головко розповів про свою роботу в збірній України U-21.


- Чому відмовлявся від пропозицій з клубів? Мені був дуже цікавий футбол збірних. У мене було зростання. Якщо я чимось займаюся, то вивчаю це дуже глибоко і грунтовно. Коли в 2007 році мене перший раз запросили в збірну, я відмовився. Сказав: "Я нічого не знаю, що ви від мене хочете?". Футболістом я був хорошим, але не тренував. Спасибі Калитвинцеву, у якого була збірна, що стала чемпіоном Європи. Він сказав: "Саня, давай до нас. У нас є Юра Мороз. Якщо буде все нормально, то через пару років я піду в "Динамо", а ти візьмеш збірну".


Потім Мороз залишився, а мені дають 92-й рік. І тут починаються шишки, які ти набиваєш, але є довіра з боку керівництва, є якісь знання і бажання. Потім дали збірну 96-97 років. Але це ж не моя команда. Це Бог дав хороших футболістів. І відразу виявляється, що я непоганий тренер. За півроку. Чому? Тому що ці хлопці могли забивати. Зінченко, Коваленко, Борячук, Михайличенко Зубков. Поруч з ними ти теж непоганий тренер.