25 жовтня 2021 08:05

"Динамо" U-12 стало срібним призером Utmost Cup

У Вінниці завершився представницький міжнародний дитячий турнір Utmost Cup, в якому брали участь команди вікової категорії U12 (футболісти 2010 року народження). Київське «Динамо» було представлене на змаганнях двома командами.


Перша команда «Динамо», вигравши всі матчі на двох групових етапах, вийшла до фіналу змагань, де «біло-синім» протистояв львівський «Рух». Із цією командою у підопічних Сергія Бондаря та Олександра Стужука вже була своя історія протистояння – зокрема, навесні на турнірі у Львові наша команда поступилася супернику в півфіналі в серії пенальті, і тепер прагнула взяти реванш.


Утім, зробити цього не вдалося. Вже на 2-й хвилині «біло-сині» пропустили гол, коли нападник «Руха» зльоту спіймав м’яча після прострілу з лівого флангу та пробив у протихід нашому воротарю. Попереду у динамівців було достатньо часу, аби як зрівняти рахунок, так і вирвати перемогу, але організовані дії суперника в обороні та власні помилки не дозволили цього зробити.


В підсумку, 0:1 – прикра поразка у фіналі, яка залишила нашу команду без головного призу турніру. Про виступ своїх підопічних у вирішальному матчі та загальні враження розповів тренер «Динамо» U12 Сергій Бондар.


«Фінальний матч, і шанси на перемогу у кожного із суперників рівні. Із того, що кинулося в очі – поступилися в характері, бажанні, суперник був трохи більш наполегливий. Багато боротьби, програли багато підбирань у середині поля, через що не змогли нав’язати супернику свою гру. Для нас це був хороший урок, отримали досвід – і рухаємося далі.


Організатори відзначили кількох наших гравців. Найкращим бомбардиром став Кирило Горбунов, найкращим півзахисником – Антон Бабчук, а найкращим гравцем команди визнали воротаря Ігоря Галдіна. Загалом же всі хлопці молодці, на груповому етапі добре проявили себе, але у фінальному матчі, як бачите, не витиснули із себе максимум. Перемагає команда, а програє тренер, тому нам також потрібно зробити правильні висновки.


Щодо організації турніру, то загалом усе сподобалося. Дійсно були зібрані найкращі колективи нашої вікової групи з усієї України, також приїхали кілька команд із Молдови. В принципі, всі суперники були гідними, нав’язували боротьбу один одному, що сприяє прогресу кожного футболіста, який приїхав на цей турнір. У нас залишилися приємні враження, добре, коли дуже мало прохідних ігор і в кожній потрібно працювати на максимумі».


Друга команда «Динамо» у вирішальний день змагань грала із земляками зі столичного СК «Київ». Завдяки мінімальній перемозі (1:0) наші хлопці посіли 25-те підсумкове місце.


Фото - ФК «Динамо»