21 жовтня 2021 08:10
1

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Сумно, що навіть така "Барселона" легко обігрує "Динамо"

Київське "Динамо" в матчі 3-го туру групового етапу Ліги чемпіонів поступилося На виїзді "Барселоні" з рахунком 0:1. Таким чином, "біло-сині" з одним набраним балом і з нулем в графі "забиті м'ячі" опустилися на останнє місце в групі E. Проаналізувати поєдинок Footboom попросив екс-гравця збірної України і футбольного експерта Євгена Левченка.


- Плачевні враження залишилися від цього матчу, - зазначив Левченко. - Якщо в першому таймі хоча б "Барселона" мала моменти і атакувала, то другому ми спостерігали за загальним утриманням м'яча. Тактична боротьба, думаю, малоцікава звичайному вболівальнику, хотілося чогось більшого.

В цілому, вийшло так, що "Динамо" не могло, а "Барселона", забивши один м'яч, не хотіла особливо проявляти активність. Та й каталонці нині не так багато можуть собі дозволити. Команда Кумана знаходиться в кризовому стані, і після голу Піке захотіла утримати рахунок. Сумно, що навіть така "Барселона" легко обігрує київське "Динамо".

"ВИБІР НА КОРИСТЬ СУПРЯГИ НЕ ВИПАДКОВИЙ"

- Прорахунки зі стартовим складом у цьому матчі у Луческу були?

- Хіба що Вітіньо можна було поставити на вістрі замість Супряги... Нічого не можу сказати про Раміреса, тому що складно зрозуміти, в якому він стані. Попереду в такому поєдинку потрібен був швидкісний форвард, тому вибір на користь Супряги не випадковий. Але проблема в тому, що Супряга не може навіть "Львову" проблеми створити, а тут "Барселона"…

- "Динамо" було настільки безнадійно?..

- Після перерви кияни стали грати вище, трохи краще рухатися, але небезпеки воротам господарів поля все одно не створювали. За весь матч у "біло-синіх" жодного удару по воротах "Барселони". В цілому, від гри наших представників у цій Лізі чемпіонів - "Шахтаря" і "Динамо", - одні тільки неприємні враження. "Реал" і "Барселона" зараз не блищать, але з нашими клубами вони впоралися без зайвої напруги.

Та ж "Барселона", наприклад, до перерви могла забити другий гол і фактично закрити гру. Кияни намагалися діяти від оборони, але не можна було настільки глибоко сідати. Депай - це не Фаті, він не здатний помчати в контратаку з такою швидкістю. Тому, сенсу не було весь час оборонятися біля свого штрафного майданчика, побоюючись випадів Депая.

"З ОБОРОНОЮ ПЕРЕМУДРИЛИ"

- Чому "Динамо", поступаючись в один м'яч, настільки рідко ходило вперед і практично не напружувало оборону суперника?

- Тренерська установка для "Динамо" була така: грати на утримання. І це дивно, оскільки каталонці все одно створили б 2-3 стовідсоткових моменти біля воріт Бущана. Так, забив, у підсумку, Піке, але раніше пару раз міг відзначитися Люк Де Йонг.

Найприкріше, що в кінцівці могли забити, стали наближатися до чужої воротарської, але потім знову осіклися і перемудрили з обороною. Більшого можна було очікувати від Буяльського, Циганкова і Супряги. Що стосується Шапаренко, то він, хоч і пасував занадто часто назад, але кілька разів непогано загострював. Вважаю, що проти топ-команд потрібно діяти агресивніше, якщо, звичайно, хочемо чогось досягти.

"Динамо" потрібно було починати гру так, як воно зіграло в другому таймі. Втрачати-то киянам вже нічого, і ризик був би цілком доречний. Тим більше, у нинішньої "Барселони" все одно багато чого не виходить, вона виграла на класі. Тепер киянам потрібно добре розібрати цю гру, ну і по Супрягу якесь рішення доведеться винести. На жаль, він так і не зробив крок вперед – з юнацького в дорослий футбол.

"ВТРАЧАТИ ВЖЕ НІЧОГО"

- На що тепер може розраховувати "Динамо" в цій групі?

- Вдома потрібно обігравати "Барселону". Як я розумію, розрахунок тренерським штабом киян робився такий – в гостях проти каталонців здобути нічию, а в Києві - взяти три очки. У будь-якому випадку, на своєму полі в матчі з "Барселоною" доведеться відкриватися і атакувати. Звичайно, при такій якості гри-це загрожує, але, повторюся, втрачати "Динамо" вже нічого.

Олег Семенченко
Повторяю тысячный раз: в Украине у команд типа Львова надо выигрывать легко не менее 3:0, на классе, типа "левой пяткой"