11 жовтня 2021 11:59

На Шакірі накинули куртку з емблемою армії визволення Косова під час інтерв'ю. Сербська Федерація поскаржиться у ФІФА

Футбольний союз Сербії направить протест у ФІФА з приводу ситуації, що сталася з хавбеком збірної Швейцарії Джерданом Шакірі.


Після переможної гри кваліфікації ЧС-2022 проти Північної Ірландії (2:0) в Женеві під час інтерв'ю до 30-річного гравця підійшов невідомий і накинув на нього куртку з емблемою армії визволення Косово (UCK).

"Ми готуємо лист до ФІФА. Ми вимагаємо негайної відповіді і найсуворіших санкцій щодо Шакірі за пропаганду кримінальної терористичної організації", – заявив генеральний секретар Футбольного союзу Сербії Йован Сурбатович.

Федерація футболу Швейцарії також відреагувала на інцидент: "Неприйнятно, коли люди хочуть використовувати футбольний майданчик для політичної пропаганди. Джердан Шакірі повівся зразково, зберігав спокій і не відреагував. Відповідальна за цей епізод людина допитується поліцією, їй відтепер заборонено відвідувати стадіон".

Армія визволення косово-албанська воєнізована організація, що боролася за незалежність і моноетнічну складову Косово в 1990-х.

Шакірі народився в 1991 році в місті Гнилані на території сучасної Республіки Косово, незалежність якої не визнають Сербія і ще ряд країн.