9 жовтня 2021 15:45

Руслан КОСТИШИН: "Селезньов - не покидьок, але в тій історії найкраще, що я можу зробити для нього, - залишити її там, в Туреччині"

Колишній тренер Колоса Руслан Костишин в інтерв'ю Віктору Вацко для YouTube-програми "Вацко Light" розповів про конфліктну ситуацію з екс-форвардом коваливської команди Євгеном Селезньовим.


Нагадаємо, що футболіст був відправлений з зимових зборів Колоса в Туреччині, а після і зовсім відрахований з клубу.

"Я вже говорив: жоден трансфер, за що більше спасибі президенту, він не зробив без мого схвалення. Так само і з Селезньовим. Не президент брав Селезньова, він - не виняток. У мене була розмова з Віталіком [Лисицьким]. Ми розуміли, що він [Селезньов] — футбольна брила, зірка українського футболу і як ми впишемо його в нашу команду. Слова Віталіка, може, теж були правильними: "Руслан, і таких футболістів потрібно тренувати, з таким послужним списком і репутацією, це Для тебе буде великим досвідом, робота і відносини з Жекою'", — пояснив Костишин.

"Після цієї історії на зборах Женя покинув нашу команду. У нього хворів ахілл? Може, і хворів. Не хочу виносити цю історію на публіку. У цій історії найкраще, що можу зробити для Жені, — щоб вона залишилася там, в Туреччині. Футбольні люди все знають, знають правду. Я скільки мовчав ,і зараз буде негарно [розповідати]. Я добре до нього ставлюся, як до звичайного пацана. Так, поведінка в чомусь ексцентричне на футбольному полі, але по-пацанськи, він — мужик, не покидьок. Моє ставлення до нього, по-чоловічому, дуже хороше, і я не хочу цю історію знову піднімати".

"Було відео, де Селезньов в нічному клубі [порушує режим]. Знав про нього і Лисицький. Але я не давав цьому хід. По відео ж не визначиш, коли це було. Може, це було у вихідний день. Те, що робить футболіст у свій вихідний, — його справа. Головне, щоб він нічого не наробив масштабного. Хоче він так проводити свій вихідний - його справа. Тому я Жені не міг пред'являти якихось претензій з цього відео. Претензії тільки одні: чи готовий він до тренування чи ні. У робочий день"

"Тиск з боку вікових гравців Колоса щодо того, чому Селезньову дозволялося багато, не було. У нас не ті стосунки в команді. Може, вони між собою говорили. Це не подобається багатьом футболістам. І це ніколи не подобається. Мені теж не подобалося, коли трапилася ця ситуація на зборах, що багато хто з футболістів знімали Женіну розминку на відео. Це теж було не по-чоловічому".

"А тоді в кінці сезону Женя почав забивати голи. Це як у ситуації з Рикуном, він почав приносити користь. А як він почав збори - не міг натішитися. Ми були в захопленні. Були претензії, що він хотів осягнути неосяжне: бути плеймекером, правим хавом, нападником. Його тоді перло. Але сталося те, що сталося".

"Жека хотів зустрітися зі мною, я відмовлявся від зустрічі. Спочатку я був у Туреччині, він повернувся до Києва. Писав повідомлення, дзвонив, я не брав трубку. Був зайнятий зборами і, звичайно ж, був ображений на нього. Чутки, що він щось сказав мені в роздягальні, - неправда. Я не заходив в роздягальню, вперше за скільки часу, і він просто не міг це сказати. Я просто пішов на інший бік футбольного поля. Якщо після гри він покинув розташування клубу, значить на щось я був ображений".

"Зустріч відбулася. Більше говорив президент клубу. Говорив Женя. Я зайшов, вислухав, і все. Не думаю, що якби Селезньов залишився в команді, це був би удар по моїй репутації як тренера. Як це може бути ударом? Цей процес затягнувся і, якби в цій історії не було мас-медіа, вона, може, і закінчилася б по-іншому. Думаю, Женя на сто відсотків не правий, що пішов з цією історією в ЗМІ".

Всього за Колос Селезньов провів 12 матчів у всіх турнірах, в яких забив п'ять голів і віддав одну результативну передачу.

Перед стартом нового сезону Євген підписав контракт з минаєм, за який провів вісім матчів і поки не забивав.

Костишин покинув посаду головного тренера Колоса- команди, яку вивів у вищий український дивізіон - у серпні. Відтоді командою керує екс-асистент Костишина Сергій Кузнєцов.