7 жовтня 2021 14:56
2

ЗМІ знайшли той самий договірний матч, в якому зізнався Максим Калініченко

Екс-півзахисник збірної України Максим Калініченко зізнався, що брав участь у двох договірних іграх.


Шляхом нехитрого пошуку, схоже, знайшли той самий матч.


На початку кар'єри Калініченко грав тільки за "Дніпро", а перший гол забив у сезоні-1997/98, але тоді клуб посів четверте місце і був далекий від боротьби за виживання. Все одно про всяк випадок перевірили перемоги "Дніпра" з рахунком 2:1 – київському ЦСКА, "Чорноморцю" і "Таврії" Калініченко не забивав.


А ось в сезоні-1998/99 "Дніпро" фінішував тільки 12-м з 16 команд. І з рахунком 2:1 перемагав двічі – у "Кривбасу" і "Миколаєва". Криворіжцям Калініченко не забивав, зате матч з "Миколаєвом" підійшов за всіма параметрами. "Дніпро" пропустив першим в середині другого тайму, потім Калініченко зробив 1:1, наприкінці стався пенальті. До речі, його реалізував Олег Шелаєв.



Це матч 28-го туру - "Миколаїв" йшов останнім, а "Дніпро" відчував великі проблеми. Так виглядала таблиця перед грою - за три тури до фінішу чемпіонату. 16-е місце - виліт, 15-е - стики за виживання.



Грали такий матч на очах 11 тисяч глядачів, а головним суддею був Сергій Дзюба. У мережі про рефері інформації небагато, але є така характеристика: "Киянин Сергій Дзюба приїжджав судити матчі Прем'єр-ліги у званні полковника міліції, він очолював відділ фізпідготовки та спорту в МВС України. А коли інспектором у нього був Стефан Решко (теж полковник міліції), то адміністратори команд, які зустрічалися, жартували: "Серйозна гра, раз міліцейський наряд з двох полковників прислали".


Напевно цікаво, що ж за воротар тягнув у тому матчі і не знав про договірняк. Ворота "Миколаєва" тим теплим травневим днем захищав Артем Штанько.


Він тільки місяцем раніше дебютував у Прем'єр-лізі, але найцікавіше з ним сталося рівно 20 років потому. У квітні 2019-го рішенням КДК ФФУ Штанько відсторонили від будь-якої футбольної діяльності на 3 роки умовно, з випробувальним терміном у 2 роки. Після додаткового розгляду справи термін дискваліфікації змінили на 1 рік.


За що таке покарання? За участь в організації договірних матчів!
Николаев все равно вылетал. А жить на что то надо было) Беню мэром не выбрали
Прикольная концовка