30 вересня 2021 11:55

Василь КАРДАШ: "По ходу матчу з "Баварією" Луческу вже думав про "Шахтар"

Підвести підсумок поєдинку Ліги чемпіонів Баварія-Динамо (5:0) zbirna.com попросила колишнього півзахисника біло-синіх Василя КАРДАША.


- Василю Ярославовичу, складно підводити підсумок такого поєдинку?

- Я не відкрию секрет, якщо скажу, що одна команда набагато сильніша за іншу. Тут навіть немає сенсу робити якісь висновки. Матч програний за всіма статтями. Нинішньому Динамо нереально змагатися з такою Баварією. Не знаю, як буде далі, але на сьогоднішній день цей німецький клуб, на мій погляд, головний фаворит Ліги чемпіонів. Я давно не бачив, щоб центральні захисники так високо розташовувалися під час гри. Здалося, що німці діяли вже дуже самовпевнено, з великим запасом міцності. Динамо потрібно намагатися брати очки в матчах з іншими опонентами по групі. Наприклад, з тією ж Барселоною, яка вже двічі програла по — 0:3.


- Чи був у футболістів Динамо мандраж протягом поєдинку?

- Не думаю. Просто могло так здатися на тлі такої машини.


- Як показав хід гри, якби Динамо забило і два м'ячі, на позитивний результат зустрічі розраховувати не доводилося?

- Судячи з усього, так. Така була Барселона в 1993 році, коли Динамо вдома виграло — 3:1, а в гостях іспанці взяли реванш — 4:1.


- Смішно питати про кращого гравця у складі Динамо, тому хотів би почути вашу думку про те, хто, на ваш погляд, став MVP минулого поєдинку?

- Баварія. Я б виділив всю команду, яка працювала, як єдиний механізм. Кожен гравець знав свій маневр як при обороні, так і при атаці.


- Такий удар не відіб'ється на Динамо при підготовці до гри чемпіонату з Шахтарем?

- Мірчі Луческу чекає непроста робота, щоб привести підопічних до тями. Життя триває, попереду багато відповідальних матчів, як на клубному рівні, так і у складі збірної України. Тому потрібно вміти швидко перемикатися. Думаю, вже в перерві поєдинку з Баварією Мірча Луческу думав про поєдинок з Шахтарем. Про це свідчили заміни у другому таймі. Досвідчений тренер розумів, що ловити в матчі з Баварією нічого. Динамо чекає переліт в Україну, потрібно відновитися, перш за все, психологічно після такої невдачі і у гірників ще на один день більше відпочинку…


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК


Фото - Footboom