26 вересня 2021 11:44

Помер вихованець "Динамо" і екс-гравець "Шахтаря" Сергій Герасимець

У ніч на 26 вересня у віці 55 років помер вихованець київського "Динамо" і екс-гравець "Шахтаря" Сергій Герасимець, повідомляє прес-служба "Зеніту".


Сергій Герасимець - вихованець школи "Юний динамівець" (Київ). У київське "Динамо" потрапив при Лобановському, але гравцем "дубля" став за Юрія Морозова. Після двох років у резервному складі був переведений до дочірньої команди "Рось" (Ірпінь). Віктор Каневський, який працював тоді з командою, дав розкритися футболісту, дозволяв грати в технічний футбол.


У 1986-му Герасимець прийняв запрошення і перейшов в донецький "Шахтар" (50 матчів, 4 голи), звідки пішов, не спрацювавшись з Анатолієм Коньковим. Через деякий час його покликав у Ланчхуті Михайло Фоменко. Він написав заяву про перехід в "Гурію", але попередив: буде пропозиція з Вищої ліги — поїде туди. Незабаром така пропозиція надійшла від "Динамо" (Мінськ), куди він і перейшов.


У жовтні 1993 року поїхав грати в Ізраїль за "Бней Ієгуду" (Тель-Авів). Планував повернутися в київське "Динамо", але клуби не домовилися про ціну, тому вибір припав на ізраїльську команду.


Крім того, Сергій Герасимець грав за збірну Білорусі з 1992-го по 1999 рік. У 2002 році Герасимець оголосив про завершення професійної кар'єри.


Фото - БФФ