24 вересня 2021 16:16

Дмитро ІВАНІСЕНЯ: "Луческу не завжди правильно називав моє прізвище"

Український хавбек "Крил Рад" Дмитро Іванисеня поділився з Metaratings спогадами про виступи за "Шахтар".


- Головний "Дід" серед російських тренерів – Юрій Сьомін, постійно плутає прізвища футболістів. Чи добре Луческу знав тебе і чим тобі запам'ятався?

- Він дуже строгий, вимогливий тренер, любить дисципліну. Звичайно, коли я, молодий, приїжджав на збори, він не завжди правильно називав моє прізвище. Я не тренувався з ним у циклі, але 3-4 рази їздив на збори, виступав у товариських матчах.

У двох словах важко пояснити, який він сильний тренер. Дуже багато тактики, у нього дуже багато чому можна навчитися. Наприклад, говорив не дивитися на м'яч, коли грають у стінку, а йти за футболістом, який відіграється. Ніколи не розвертатися спиною, якщо не знаєш, що у тебе за спиною.

Банальні речі, але у футболі вони вирішують дуже багато.

- Чи виходило на тренуваннях хоча б епізодами перегравати Фернандінью та інших зірок? Або рівень такий, що не дотягнутися?

- Коли ти тренуєшся з такими футболістами, ти сам максимально сконцентрований, і у тебе самого більше виходить на тренуваннях, ніж в дублі – ти граєш з хорошими проти хороших. Не скажу, що щось не виходило, ти дуже швидко додаєш з такими гравцями.

Звичайно, прийти з дубля і вибити зі складу Фернандінью, Мхітаряна, які коштують по 30-50 мільйонів – це з області фантастики. Але конкурувати і постаратися зачепитися – більш реально.


Фото - ПФК "Крила Рад"