12 вересня 2021 19:14

Дебют нового наставника не вдався. "Колос" на своєму полі поступився "Маріуполю"

У Ковалівці "Колос" у першому матчі під керівництвом Сергія Кузнєцова поступився "Маріуполю".


Стартові хвилини були за господарями. Футболісти "Колоса" активно пресингували азовців, намагаючись нав'язати гостям силову гру. На 10-й хвилині і без того експериментальна лінія оборони "Маріуполя" зазнала змін. Драмбаєв отримав травму і на поле вийшов Холод. Для гравця це був дебютний матч у Прем'єр-лізі. Артем зайняв свою звичну позицію на правому фланзі, а на позицію Драмбаєва перемістився Стасюк.

Однак труднощі не вплинули на настрій гостей. Азовці билися буквально за кожен матч і не поступилися більш фактурним і досвідченим опонентам в єдиноборствах. До того ж господарі не встигали за технічними і швидкими Кащуком, Мішневим, Топаловим і Шостаком і раз по раз фолили. Один з таких штрафних підопічним Остапа Маркевича вдалося реалізувати. Активний Кащук змусив на собі сфолити Петрова на правій бровці. Сам Олексій і виконав "стандарт". М'яч після удару одинадцятого номера прийняла на себе штанга, а першим на добиванні був Топалов.

Буквально відразу ж маріупольці могли подвоїти свою перевагу. Мішнєв класною передачею вивів Кулакова один на один з голкіпером, але Андрій пробив повз ворота. На 22-й хвилині азовці провели ще одну небезпечну контратаку. Все той же Кулаков після передачі Шостака з середньої дистанції не потрапив у дальній кут. На 26-й хвилині нападник азовців нарешті домігся свого. Кулаков зачепився в центрі поля за м'яч і відпасував на Кащука. Олексій на швидкості протягнув м'яч до штрафного майданчика і вивіреною передачею вивів Андрій на рандеву з Маханьковим. Кулаков був точний - 2:0.

У кінцівці тайму "Колос" додав в агресії і замкнув гостей у їхньому штрафному майданчику. Однак маріупольці, захищаючись самовіддано і організовано, вистояли. А коли ж захист давав збій, але останньому рубежі надійно діяв Кудрик. Олег виручив команду після ударів Сітчінави і Богданова.

Після перерви господарі продовжували чинити серйозний тиск на маріупольські ворота. Але азовці блокували практично всі удари Богданова, Сітчінави і Ко. Не забували гості і про контратаки. На 56-й хвилині Кащук після пасу Кулакова ледь не втік на одного Петрова. На 61-й хвилині Топалов спершу вигриз м'яч у суперника, а потім гостро прострілив. Що вийшов на заміну Світюха метрів з 7 пробив вище.

На 67-й хвилині господарі створили перший по-справжньому гольовий момент біля воріт маріупольців. Богданов прийняв м'яч на розі воротарського, розвернувся і пробив – Кудрик виручив. У атаці у відповідь Світюха після навісу Стасюка прицільно пробив головою.

На 72-й хвилині "Колос" все ж відквитав один м'яч. Господарі провели швидку контратаку, яку холоднокровно завершив Лисенко. Кінцівка матчу пройшла під акомпанемент атак господарів. Але азовці вистояли, а у вже компенсований час В'юнник і Топалов втекли в контратаку і Дмитро технічно переграв Маханькова. Таким чином, маріупольці здобули першу перемогу в сезоні.

"Колос" - "Маріуполь" 1:3
Голи: Лисенко (72) - Топалов (16, 90+1), Кулаков (26).

"Колос": Маханьков, Ром, Петров, Чорноморець, Золотов, Ільїн, Мілько, Богданов, Сільва (Ренан, 57), Чурко (Костишин, 71), Сітчинава (Лисенко, 57).

"Маріуполь": Кудрик, Стасюк, Меліченко, Удод, Драмбаєв (Холод, 10), Чех, Мішнєв (Петерман, 70), Шостак (Клименко, 46), Топалов, Кащук (Світюха, 58), Кулаков (В'юнник, 58).

Попередження: Петров (15), Чорноморець (37), Золотов (69), Лисенко (71), Ром (83), Костишин (86) – Чех (34), Кулаков (53), В'юнник (85).