9 вересня 2021 11:43
1

Преса Чехії: "Ми повинні подякувати українським уболівальникам"

Фото - Depositphotos.com


Чеські ЗМІ образилися на своїх уболівальників, які проігнорували матч з Україною, і подякували приїжджим шанувальників футболу, пише zbirna.com.


Збірна України у вчорашньому товариському матчі в Пльзені зіграла внічию з Чехією (1:1). Чеська преса вважає такий результат справедливим.


«Чехія - Україна - 1:1: дві штанги Тецла і потім гол. Видра зрівняв рахунок в компенсований час», - описує хід матчу iDNES.


«Місцем проведення матчу став стадіон в Пльзені, де збірна Чехії виграла сім матчів поспіль. Українці перервали цю серію. Вони грали без восьми гравців в порівнянні з поєдинком з Францією у відборі ЧС-2022. Так шанс проявити себе випав стоперу празької Славії Тарасу Качарабі.


Чеські гравці відмовилися змиритися з поразкою, яка насувалася з кожною хвилиною. Вони боролися до кінця, і на третій компенсованій хвилині Видра таки зрівняв рахунок. Господарі грали не гірше українців, але не реалізовували свої моменти. Наприклад, Тецл двічі влучив у штангу», - підкреслює газета.


«Чехія - Україна - 1:1: Радість наприкінці матчу. Видра приніс нам нічию в компенсований час», - зазначає iSport.


«У поєдинку з Україною чехи впускали момент за моментом і довго програвали 0:1. Активний Станіслав Тецл двічі міг забити дебютний м'яч за збірну. Але даремно всі наші зусилля не пройшли. В останні секунди матчу збірну врятував чарівник Матей Видра, який змусив глядачів на Дусан Арені вскочити зі своїх сидінь.


У складі Чехії на поєдинок з Україною були лише три футболісти, які грали на Євро-2020. На вістрі атаки поставили Станіслава Тецла. Після того, як склад був опублікований, на його голову обвалилися образливі пости в соцмережах, так як вболівальники вважали, що в збірній Тецлу робити нічого. Але саме він показав найкращу гру. Що ж стосується вболівальників, то вони програли дуель українським фанатам на трибунах», - вважає видання.


«Чехія - Україна - 1:1: Наша команда врятувала матч на останніх секундах», - пише Sport.


«Поєдинок двох чвертьфіналістів Євро-2020 завершився заслуженою нічиєю. Команда Ярослава Шилгавого, що складалася, в основному, з резервістів, показала якісну агресивну гру, але довго не могла забити через свої же промахи. Суперника двічі рятувала штанга, але Видра в підсумку позбавив його перемоги», - пише медіапортал.


«Україна не зібрала глядачів в Пльзені. Володимир Цоуфал шкодує», - журиться Denik.


«Збірна Чехії повернулася на Дусан Арену, але ось глядачі підтримали її недостатньо потужно. Офіційна цифра - 5 231 уболівальник. І треба зазначити, що багато їх було з України, адже в Чехії працює чимало українців. Уже під час виконання гімнів стало ясно, що сили фанатів приблизно рівні. З трибун часто долинало: Україна! Це трохи нагадувало ситуацію, коли Туреччина грає в Німеччині, там фанати гостей теж часто домінують. Ми повинні подякувати українським уболівальникам, які створили такий фантастичний фон. Краще так, ніж тиша від наших шанувальників», - вважає Denik.

А вообще не только журналисты, но и сами чешские футболисты были благодарны украинским болельщикам:

„У украинцев есть игроки из Динамо (Киев) и Шахтёра, также Зинченко, Ярмоленко, Яремчук. Почему на них не пришло посмотреть больше зрителей? Мне жаль, что зрители не хотят идти на таких игроков. должен поблагодарить горстку чешских болельщиков. А главное украинцев, которые создали подходящую атмосферу, это лучше, чем играть в тишине," заявил по ничье Владимир Цоуфал.

Отсюда: https://www.sport.cz/plus/clanek/2704270-glosa-plzen-spise-charkov-diky-ukrajinci.html

Обратите внимание на заголовок: "Пльзень? Скорее Харьков! Спасибо, украинцы."