3 червня 2021 08:10

Молодой игрок "Ворсклы" из-за травмы пропустит еще минимум полгода

Півзахисник «Ворскли» Даніїл Сємілєт – один із найперспективніших виконавців свого віку в українському футболі. У свої двадцять він один із лідерів молоді «Ворскли», носить капітанську пов’язку та регулярно тренується з основним складом команди Юрія Максимова. Гравець, який вирізняється чудовим баченням поля та подекуди нестандартними діями в окремих ігрових епізодах, заграний і за молодіжну збірну України. Кінець сезону, що минув, футболіст змушений був пропустити через важку травму. Про враження від сезону 2020/2021, реабілітацію та думки, які накопичує перед своїм поверненням на поле ми й поговорили з молодим ворсклянином.


- Даніїле, спочатку про хороше. Сезон у цілому можеш занести до активу?


- Спочатку все йшло доволі непогано. Ми перемагали, я мав постійну ігрову практику, паралельно отримуючи нагоду працювати з основним складом. Молодіжка не завжди здобувала бажаний результат, але за грою все було доволі непогано. Подекуди ми з хлопцями ловили себе на думці, що демонструємо не лише результативний, але й змістовний футбол, від якого справді отримуєш задоволення. Підсумкове п’яте місце – нормальний результат, але підкреслю, що могли виступити краще.

- Тренуватися з головною командою, а грати здебільшого за дубль, як воно?


- Та все ОК, які мої роки! У нас ціла група хлопців, які працюють в такому режимі. Є що доводити – і собі, і тренерському штабу «основи». Самі розумієте, Прем’єр-ліга – то ж інший рівень. Потрібно не лише фізично, технічно, але й морально готуватися до цього.


- Ти набрав чудову форму, забивши п’ять голів за молодіжну команду, але, як це нерідко трапляється у футболі, завчасно завершити сезон довелося через травму. Вже не згадуєш той неприємний епізод, що стався у грі з «Зорею» U-21?


- Спочатку прокручував у голові цей прикрий момент, та зараз дивлюся лише вперед. Травму отримав, можна сказати, на рівному місці. Наприкінці тайму в домашній грі проти луганської «Зорі» високо стрибнув за м’ячем у відбір, а коли приземлився, то розслабив м’язи, після чого відчув хрускіт у коліні та різкий біль.


- Тебе доволі швидко прооперували. Як зараз почуваєшся?


- Операція пройшла успішно. Уже за два дні мене виписали з клініки, розписавши детально, що потрібно робити далі: від прийому ліків до початку фізичних вправ. Кожні два тижні я перевірявся у лікаря, а нині вже півтора тижні почав виконувати спеціальні вправи. Треную стегна та литкові м’язи. Вже дуже скоро починаю повноцінну реабілітацію.


- На що орієнтують лікарі?


- В повну силу зможу влитися у тренувальний процес лише за півроку, та не будемо загадувати. Маю надію ще зіграти цього року (з оптимізмом у голосі – прим. авт.). Хочу побажати зараз першій команді, за грою якої я стежу дуже уважно, вдало представити країну в Лізі конференцій.


Фото - ФК «Ворскла»