23 травня 2021 16:48

"Динамо" U-13 заняло пятое место на Utmost Cup-2021

Київське «Динамо» U13 (футболісти 2008 року народження) завершило виступи на міжнародному дитячому турнірі Utmost Cup, що проходив у Вінниці.


Поступившись у чвертьфіналі в серії пенальті харківському «Металу» (основний час завершився внічию – 0:0), підопічні Артема Яшкіна та Сергія Процюка втратили можливість поборотися за нагороди й максимум могли посісти п’яте місце.


У так званому «втішному півфіналі» динамівці розгромили одеський «Чорноморець» (3:0), а у вирішальний день турніру грали із закарпатським «Минаєм». Із перших хвилин «біло-сині» затиснули суперника на його половині поля, методично розхитуючи його оборону. І вже на 11-й хвилині вийшли вперед. Комбінацію, яка розгорталася на правому фланзі, головою з лінії воротарського майданчика замкнув Рибак – 1:0.


Подвоїти перевагу підопічним Артема Яшкіна та Сергія Процюка вдалося вже за кілька хвилин. Цього разу після подачі з правого флангу головою в падінні точно пробив Люсін – 2:0. До великого динамівці довели рахунок ще в першому таймі, коли захисник «Миная» зіграв у власному штрафному майданчику рукою, і Мартинюк чітко реалізував пенальті – 3:0.


Після перерви «біло-сині» не зупинялися й забили ще два голи. Спочатку після подачі з кутового м’яч заметушився у штрафному майданчику, воротар у стрибку парирував удар динамівця, але влучив у корпус Меньшикову, від якого м’яч і залетів у ворота. А крапку в матчі поставив той же Меньшиков, замкнувши простріл партнера з правого флангу.


Тож, «Динамо», не програвши жодного матчу з шести проведених на турнірі Utmost Cup-2021, при цьому забивши 21 м’яч та не пропустивши жодного (!), посіло лише п’яте місце.


«Динамо» (Київ) – «Минай» – 5:0


«Динамо»: Голенков, Перкатюк, Чубатюк, Петрушка, Дяченко, Люсін, Рибак, Романюк, Мурадян, Мартинюк.


Голи: Рибак (11), Люсін (15), Мартинюк (17, з пенальті), Меньшиков (43, 50+3).


За підсумками турніру індивідуальні нагороди отримали Павло Люсін, визнаний найкращим гравцем у складі нашої команди, та Ілля Меньшиков, який став найкращим бомбардиром.


Переможцем же турніру стали львівські «Карпати-Рух», які у вирішальному поєдинку здолали донецький «Шахтар» – 2:1.