20 травня 2021 16:44
1

Вячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Удивлен и недоволен непоследовательностью Шевченко относительно Буяльского"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий футбольний менеджер та агент В’ячеслав Заховайло в ексклюзивному коментарі bookmaker-ratings.com.ua поділився своїми думками щодо підготовки збірної України до Євро 2021 (2020) та виклику Віталія Буяльського.


«Мені незрозумілий сенс такого раннього збору. Як на мене, потрібно було дати футболістам відпочити тиждень-другий. Гравці подолали напружений сезон, особливо динамівцям не завадив би перепочинок. Шевченко, мабуть, просто скучив за футболом. Основні легіонери приїдуть пізніше, вже після поєдинку з Бахрейном. Лише тоді почнеться основний етап підготовки до чемпіонату Європи. Сподіваюся, що всі приїдуть живими й здоровими.

Шевченко має право перевірити найближчий резерв, але це нечесно стосовно деяких футболістів, адже багато хто не поїде на Євро-2020 і в них просто вкрадуть відпустку. Це палка з двома кінцями.

До прикладу, тривалий час не викликали Буяльського. Казали, що він не підходить під ігрову модель збірної. Зараз його викликали. Виникає питання: це у Віталія крадуть відпустку чи тренерський штаб змінив точку зору? Вважаю, що це нечесно у стосунку до Буяльського, якщо його викликали для кількості.

Не хочу бути святим. Головний тренер має повне право викликати, кого хоче. Втім, це не означає, що наставник збірної – Муссоліні, який влаштував диктатуру. До Шевченка не повинна бути сліпа любов, усі рішення мають бути зважені. Я здивований і невдоволений непослідовністю головного тренера стосовно Буяльського. Якщо Віталія візьмуть на чемпіонат Європи, я заберу свої слова назад, а якщо ні – то виникнуть питання щодо його людський якостей.

Я як ексфутболіст і менеджер відчуваю певну несправедливість. Можна парирувати мої думки словами, що це справа не спеціалістів, а головного тренера. Проте подивимося, що буде далі, в цьому полягає велике питання. Те, що Шевченко на Євро-2020 буде не в теплій ванній, а перебуватиме під тиском – це гарантовано. До цього йому потрібно готуватися, якщо прагне стати великим тренером», – заявив В’ячеслав Заховайло в коментарі «Рейтингу Букмекерів».
ну прям ультиматум!