19 квітня 2021 23:18
2

"Динамо" может выдать лучший сезон за 15 лет. До цели - всего три шага

Сезон-2020/21 може увійти в історію "Динамо" як один з кращих. Якщо не найкращий у XXI столітті.


Судіть самі.


Після запровадження матчів за Суперкубок (будь то внутрішній чи міжнародний) за один рік один український клуб може виграти максимум 6 трофеїв. Враховуючи клубний чемпіонат світу. Але про таке нам доводиться тільки мріяти. Як і про Лігу Європи. Будемо відвертими. Можливо, у найближчому майбутньому, проте точно не зараз. Тому залишається 3 трофеї, які є внутрішніми.


Отож, Суперкубок України у нинішньому сезоні "Динамо" вже виграло, здолавши "Шахтар" 3:1 ще у серпні.


До завоювання чемпіонства залишається один крок, а до тріумфу у Кубку - два. Тобто вистачить звитяг над "Інгульцем", "Агробізнесом" і у фіналі над "Зорею" чи "Олександрією".


Суперкубок України був запроваждений у 2004 році. І відтоді "Динамо" його вигравало 9 разів, якщо рахувати і вищезгаданий.


Однак зібрати всі три трофеї в сезоні "біло-сині" змогли... всього-навсього один раз. Таким тріумфальним сезоном видався 2006/07. Тренером тоді був Анатолій Дем'яненко.


Після нього нікому не вдавалося наблизитися до такого результату.


Мірча Луческу близький до цього. Тільки в одному румунському спеціалісту не вдасться випередити Дем'яненка. В сезоні-2006/07 кияни не програли жодного поєдинку на внутрішній арені.

Если бы не коронавирус,возможно и поражения от Шахтера не было
Сховати
katso, если БЫ у бабушки был писюн, она БЫ была дедушкой...