2 квітня 2021 23:40
1

Юрий БЕРЕЗА: "Если мы мечтаем о еврокубках, то должны выигрывать хотя бы один раз за сезон и у "Динамо", и у "Шахтера"

Почесний президент СК «Дніпро-1» Юрій Береза поспілкувався із клубною пресслужбою після розгромної перемоги спортклубівців над ПФК «Львів» (5:1):


— Юрію Миколайовичу, команда продовжує вражати результатами у весняних матчах.

— Я вже раніше казав, що ми вгадали. Команда знайшла свого тренера, а він знайшов свою команду, тому зараз у нас буде постійний прогрес. В це я абсолютно вірю. І цей прогрес треба закріплювати. Подивиться, ми в останніх матчах постійно забиваємо на заключних хвилинах, а це говорить про те, що команда грає до останньої секунди зустрічі. Це саме те, що я і просив у головного тренера. Адже в першу чергу ми граємо для вболівальників, і не можна зробити результат у першому таймі, а у другому вже діяти з меншою віддачою. І яскравий приклад цьому — матч в Чернігові. Мені дуже хочеться, щоб наші вболівальники завжди залишалися на трибунах і підтримували команду, незалежно від рахунку на табло. Для команди це дуже важливо.

— Попереду матч проти «Динамо», при тому, що далеко не усі основні гравці зможуть взяти участь у грі. Чи зможе команда дати киянам бій?

— Я вже говорив команді, що якщо ми мріємо про єврокубки, то ми повинні вигравати хоча б один раз на сезон і у «Динамо», і у «Шахтаря». Це і буде для нас головною перевіркрю, чи можемо ми достойно представляти Україну у єврокубках. Якщо ми зможемо обіграти «Динамо», то це буде красномовною відповіддю на це запитання. Якщо ще і обіграємо «Шахтар», то це свідчитиме, що сучасний «Дніпро-1» з таким підбором гравців і цим тренерським штаб гідний того, щоб грати в Європі. Нажаль, останнім часом команди, які займають четверте-п’яте місця досить мляво представляють країну в єврокубках. Я хотів би, щоб «Дніпро-1» не просто виходив в європейські турніри, а і перемагав там та приносив залікові бали у загальноукраїнську скарбничку.

— Нещодавно Артем Довбик дебютував в першій збірній України. Що відчуваєте, коли з «Дніпра-1» викликають гравців до головної команди країни?

— Можливо, на мене зараз образяться у тренерському штабі збірної, але скажу наступне. Коли ти виходиш грати під прапором національної команди, то повинен на полі просто ригати. Але якщо ми подивимося на нашу збірну, то там зараз грають міліонери, які не віддаються за збірну України до останнього. А от Довбик, на відміну від інших, боровся. Ми з ним розмовляли про те, що таке Україна, що таке збірна і як він може себе там зарекомендувати. Тому гравець, який потрапляє у збірну повинен віддавати всього себе до останнього. А от Довбика в національній команді недооцінили. Звертаюся до тренерського штабу збірною — придивиться до цього хлопця: він може боротися і завжди віддавати всього себе на полі, незважаючи ні на якій настрій. І я хотів би, щоб кожен гравець збірної України так саме і діяв.

— Не боїтесь, що його вкрадуть? (посміхаємось)

— Ні, його ніхто не вкраде. Він потрібен нашій команді і розмови про це ніхто не веде.


Фото - СК «Дніпро-1»

«Команда знайшла свого тренера, а він знайшов свою команду, тому зараз у нас буде постійний прогрес»

Поплюем в этом месте три раза... Вообще странно в ситуации, когда ни тренер, ни команда еще ничего не добились, произносить такие речи. Локальные 5 побед и 2 (+1 в кубке) ничьи. В первой лиге, помнится, была серия из 16 матчей, 12 побед и 4 ничьих. И кто тогда был тренером? И где он теперь?