30 березня 2021 16:31

Александр КАРАВАЕВ: "До забитого гола полностью контролировали ход поединка с Финляндией"

Захисник національної збірної України Олександр Караваєв поділився своїми думками щодо відбірного поєдинку проти команди Фінляндії.


«Щодо матчу з Фінляндією, то потрібно до кінця грати у свій футбол. До забитого голу ми це й робили, повністю контролювали хід поєдинку, суперник нічого особливого не створював. Ми потихеньку нагнітали, тиснули, мали свої моменти, потім забили. А вже після цього десь припинили грати у свою гру, через що почалися проблеми.


Це лише другий матч відбору. Шкода, що ми втратили два очки. Але попереду в нас іще поєдинки, в яких ми повинні доводити власну силу. На кожну гру потрібно виходити більш сконцентрованими й викладатися на всі сто, щоб у кожній забирати по три пункти.


Звичайно, коли ти робиш щось позитивне у грі, забиваєш гол чи віддаєш результативний пас, це надає тобі більше впевненості, емоційного сплеску. Ти стараєшся більше ризикувати, ловиш кураж. Це допомагає в подальшому.


Мій удар із лівої ноги? Важко сказати, чи йшов м’яч у ворота. Якби суперник не заблокував удар, то за захисником знаходився Мораес, який міг би зіграти, навіть якби м’яч ішов повз ціль. За рахунку 0:0, коли залишалося все менше часу, звичайно, хотілося здобути перемогу. Довелося якомога більше загострювати, щоб забити гол.


На позиції правого захисника треба більше грати на команду. Але коли я опиняюся у штрафній зоні, виникають задумки, стараюся брати гру на себе та завдавати удари по воротах».