27 березня 2021 14:14

ДЮФЛУ U-16. Элит-лига. ДВУФК - "Динамо" 2:3

У рамках 1-го туру другого етапу Еліт-ліги чемпіонату ДЮФЛУ «Динамо» U16 гостювало в Дніпрі, де зустрічалося з однолітками Дніпровського вищого училища фізичної культури (ДВУФК).


Поєдинок пройшов у в’язкій боротьбі, жодна з команд не хотіла поступатися в боротьбі на будь-якому клаптику поля. У першому таймі основна загроза йшла після стандартних положень та флангових прострілів. Але якщо удари динамівців або не несли особливої гостроти для воротаря, або блокувалися захисниками, то біля володінь підопічних Євгена Ястребинського та Андрія Фартушняка було спекотно. У середині тайму динамівцям вдалося уникнути неприємностей, коли господарі мали кілька непоганих моментів, але на перерву «біло-сині» все ж пішли, поступаючись у рахунку. Уже в компенсований до першого тайму час суперники виконали подачу з кутового, м’яч перелетів на дальню стійку, а там Старушко, намагаючись вибити кулаком, закинув м’яча у свої ворота – 1:0.


Розмова в перерві дала свої плоди, і за кілька хвилин після поновлення гри рахунок було зрівняно. Маткевич виконав м’який навіс від правого кута штрафного майданчика, а центральний захисник Сизонюк, підключившись до атаки, вискочив з-за спин суперників та з лінії воротарського головою переправив м’яча до сітки – 1:1.


Забитий гол додав динамівцям упевненості, й «біло-сині» активніше пішли вперед. Із меж штрафного майданчика пробивали Маткевич ногою та Зоренко головою, але в обох випадках м’яч, на жаль, летів повз ворота. Господарі також гостро відповідали. В одному епізоді Старушко впорався з ударом зі штрафного метрів із 20-ти, а трохи згодом наш голкіпер ліквідував вихід віч-на-віч із собою, парирувавши м’яча ногою на кутовий.


Господарі продовжували тиснути, разом за разом шукаючи можливості для ударів із різних дистанцій. Зусилля футболістів ДВУФК зійшли нанівець, коли на 70-й хвилині Назаренко в центрі поля грубим фолом «зрубив» Грохольського й залишив свою команду в меншості. Після цього вже підопічні Євгена Ястребинського та Андрія Фартушняка пішли вперед в надії вирвати перемогу, й домоглися свого. Спочатку Гусєв до останнього поборовся у штрафному майданчику, скинув м’яча на Сизонюка (при цьому сам отримав удар у голову від суперника), і капітан нашої команди оформив дубль, а трохи згодом Крємчанін реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.


Здавалося, що всі питання про переможця знято, але господарі не здавалися. Як і в першому таймі, в компенсований час «біло-сині» пропустили після удару зі штрафного метрів із 25-ти, а після подачі з кутового ще й могли зрівнювати рахунок, але, на щастя, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу нашої команди.


Еліт-ліга. Другий етап, 1-й тур


ДВУФК (Дніпро) – «Динамо» – 2:3


«Динамо»: 23. Старушко, 20. Гусєв, 5. Сизонюк (4 Ковальов, 77), 3. Балаба, 14. Білоконь, 7. Бойченюк (8. Микитюк, 48), 24. Янчишин, 9. Маткевич (11. Грохольський, 61), 13. Крємчанін, 10. Зоренко, 2. Дзень (17. Цілик, 64).


Заміни: 1. Косач, 18. Федоренко.


Голи: (40+1), (80+4) – Сизонюк (43, 75), Крємчанін (78).


Вилучений: Назаренко (70, ДВУФК).