25 лютого 2021 17:37

"Динамо" U-15 выиграло второй матч на Vinnytsya Cup

У третьому матчі на турнірі Vinnytsya Cup, що проходить у Вінниці, «Динамо» U15 зустрічалося з господарями – вінницькою «Прем’єр-Нивою».


Для обох команд цей поєдинок став другим протягом одного дня. І якщо динамівці зіграли внічию з «Карпатами» (2:2), втративши перемогу на останній хвилині, то «Прем’єр-Нива» впевнено розібралася з івано-франківським «Прикарпаттям» (4:0) та очолювала турнірну таблицю, маючи вражаючу різницю м’ячів – 8:1.


Зважаючи на турнірну ситуацію, динамівцям потрібна була лише перемога. І «біло-сині» з перших хвилин побігли вперед. Уже на 3-й хвилині Шевченко вискочив до воріт, віддав зручну передачу в центр штрафного майданчика, але партнери не змогли завдати результативного удару з убивчої позиції. Згодом Задорожний після навісу Чубова з правого флангу не зміг влучити по м’ячу під час спроби пробити зльоту. Потім Захарченко після подачі з кутового пробивав, здавалося, напевно головою, однак захисник, який залишився на лінії, прийняв удар на себе та врятував свою команду.


Нарешті, такий потрібний гол динамівцям вдалося забити на 20-й хвилині. Після прострілу з правого флангу Шевченко не встигнув замкнути, однак на дальній стійці впритул пробив Задорожний. Голкіпер неймовірним чином зреагував, але лише ненадовго відтермінував взяття своїх воріт. На підбиранні зіграв Подейко та з лінії штрафного майданчика поцілив у кут – 1:0.


Розуміючи, наскільки хитка мінімальна перевага, «біло-сині» не зменшували обертів, накочуючи одна за одною атаки на ворота суперника. Гравці «Прем’єр-Ниви» часто не знали, що робити, й просто били по ногах наших хлопців. Але підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередниченка вистояли в такій жорсткій боротьбі, а нервову напругу вдалося зняти на 55-й хвилині, коли Пономаренко вискочив віч-на-віч із воротарем по місцю правого інсайду та пробив точно в дальній кут – 2:0.


На 57-й хвилині Пашко втік до воріт ледь не з центру поля, обіграв голкіпера та закотив м’яча в порожні ворота – 3:0. А остаточний рахунок встановив Пономаренко, коли своєю настирливістю, лежачи на газоні, виборов м'яча у кількох захисників у штрафному майданчику суперника та оформив дубль у матчі – 4:0.


На останній хвилині господарі відіграли один м'яч, реалізувавши пенальті, проте він аж ніяк не міг вплинути на підсумковий результат – 4:1 на користь «Динамо».


У п’ятницю, 26 лютого, на динамівців чекає матч із «Прикарпаттям» (початок – о 15:00), і в разі перемоги «біло-сині», незалежно від результатів суперників по групі, вийдуть до півфіналу.


«Динамо» U15 – «Прем’єр-Нива» U16 – 4:1


«Динамо»: 71. Суркіс, 4. Кусий, 5. Галич, 18. Захарченко, 23. Бельчиков, 8. Подейко, 6. Хмельовський, 2. Чубов, 21. Калин, 9. Задорожний, 22. Шевченко.


На заміну виходили: 19. Пашко, 12. Киблицький, 11. Пономаренко, 7. Осипенко, 16. Віхляєв, 17. Нестеренко, 15. Сумка, 14. Іщенко.


Голи: Подейко (20), Пономаренко (55, 65), Пашко (57) – (70, пен.).