6 серпня 2020 08:14
1

Мирослав СТУПАР: "Кружляк поступил правильно, показав красную карточку Хочолаве"

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи "Шахтар" без особливих проблем розгромив "Вольфсбург" (3:0) і пробився до наступної стадії змагань. Зустріч між цими командами обслуговувала суддівська бригада на чолі зі словацьким арбітром Іваном Кружляком, який на 68-й хвилині видалив захисника "гірників" Давида Хочолаву, а на 70-й хвилині другу жовту картку побачив перед собою оборонець "вовків" Джон Ентоні Брукс.


FootBoom звернувся до колишнього арбітра ФІФА Мирослава Ступара за експертною оцінкою з приводу роботи суддівської бригади, яка обслуговувала поєдинок.


- Якщо б не VAR, то ми побачили б, як "Вольфсбург" виконує 11-метровий удар. Сьогодні відеоасистент арбітра - це панацея і хороша допомога для рефері у подібних критичних ситуаціях. Зрозуміло, що Кружляк відстав від цього моменту. Саме порушення він зафіксував, що воно відбулося у карному майданчику "Шахтаря". Але початок цього порушення він не бачив.


VAR у цьому моменті допоміг українській команді. Щодо вилучення Хочолави... Коли Жоао Віктор прокинув м'яча повз Пятова, він виходив на порожні ворота. Голкіпер "Шахтаря" вже був відіграний. У футболіста "Вольфсбурга" була реальна можливість забити гол. Скоріш за все, Кружляк вчинив правильно, показавши червону картку Хочолаві. Матвієнко хотів підстрахувати, але він не був десь поруч, а на відстані 2-3 метрів.


Щодо вилучення Брукса - немає питань. З початку він грубо зіграв проти Мораєса на 57-й хвилині. На 70-й Жуніор зіграв на випередження, а Брукс не встиг і заїхав йому ногою в тулуб. Гравець "Вольфсбурга" справедливо отримав другу жовту картку.


Такий принциповий матч, але у першому таймі не було жодних дисциплінарних санкцій. Наші арбітри у тих ситуаціях, коли Степаненко в'їхав у гомілкостоп супернику, чи фол на Марлосі - вже б давали картки. Для наших суддів, які не вміють користуватися картками - це наочний урок. Не потрібно ніколи спішити, адже вся гра ще попереду, - сказав Мирослав Іванович.

Мирослав Ступид