23 липня 2020 10:29

Евгений ПАСТ: "Удача отвернулась от "Десны" в самый ответственный момент"

Голкіпер «Десни» коментує драматичне завершення сезону 2019/20років


— Євгене, зрозуміло, що про це непросто говорити, та все ж: чого не вистачило чернігівцям для здобуття медалей?


— Непросто було пережити нічию в Запоріжжі: такий шанс, і упустили його наприкінці турніру… Ми грали на перемогу, просто в чомусь не пощастило.


— Що сталось у домашній грі з «Олександрією»? Ретроспективно бачиться, що той програш і став фатальним…


— Я би сказав, фатальними стали два матчі — також із «Шахтарем». Просто, повторюся, не пощастило: по суті, нам залетіло все, що прилітало у ствір воріт. У тієї ж «Олександрії» — три моменти й три голи. Інколи таке трапляється. Удача відвернулася від команди в найвідповідальніший момент.


— У будь-якому разі, минулий сезон для Вас — чи не найкращий у кар’єрі. Про це, зокрема, свідчить статистика — 11 «сухих» матчів. Як самі оцінюєте ігровий рік?


— Позитивно оцінюю. Справді, можливо, найкращий мій Чемпіонат, відношу собі його в актив. Вийшли хороша статистика, мав хороші відгуки фахівців. Тепер, як мовиться, головне — продовжити рух.


— У 30 матчах Favbet Ліги Ви пропустили 31 м’яч, а гросмейстерський показник для кіпера — в середньому менше одного за гру.


— Ви самі сказали, що в кожній третій зустрічі я взагалі не пропускав. Ота негативна цифра виникла через кілька невдалих матчів. Невдалих за грою або через невезіння. Часом такі періоди трапляються в кожного футболіста. Приклад: у згадуваних поєдинках із «Шахтарем» і «Олександрією» я пропустив сім м’ячів, хоча зазвичай стільки пропускаю за кілька місяців.


— Згідно з інформацією, в середньому за матч Ви робили три сейви. Це хороший показник чи не дуже?


— Справа якраз у тому, що це середній показник. А матч на матч не схожий. Буває, зробив один сейв і не пропустив. А буває, три сейви й три пропущені.


— Перейдемо до наступного сезону. Буквально за місяць «Десна» дебютуватиме в єврокубках. Як готуватиметься команда, які кадрові зміни можуть статися?


— Я думаю, все буде добре й навіть краще. Бачу, що керівництво нашого клубу повірило: всього можна досягти, все цілком реально. Так що очікую якісного підсилення під єврокубки.


— Якщо не секрет, де плануєте провести відпустку. Це питання в нинішніх умовах набуло особливого змісту…


— Для мене це питання стабільне: щороку, як і завжди, проводимо час із сім’єю в Одесі. І раніше, коли жодних обмежень не було, влітку я повертався додому.