15 червня 2020 16:18
1

"Рух" объявил о назначении Федыка главным тренером, Мирона Маркевича - консультантом

На сьогоднішньому тренуванні Президент «Руху» Григорій Козловський представив команді нового наставника. Ним став 32-річний фахівець Іван Федик.


Іван Федик добре знайомий вболівальникам «жовто-чорних». Минулого року Іван Зінонович працював у тренерському штабі «Руху» Леоніда Кучука асистентом головного тренера. Встиг зарекомендувати себе як висококваліфікований професіонал, тренер із сучасним баченням футболу, великий працелюб та поліглот.

Попри свій молодий вік (Івану Федику 32 роки) новий керманич «Руху» має чималий досвід роботи у професійному футболі. До роботи в «Русі» коуч працював у Академії ФК «Карпати» (2010-2012), «Севастополі» (2012-2013), «Краснодарі» (2013-2014), «Сталі» (2016-2017) та «Ростові» (2017-2018). Був асистентом Олега Кононова та багаторічним помічником Леоніда Кучука.

ІВАН ФЕДИК, головний тренер ФК «Рух»: «Зізнаюсь, у мене були дещо інші плани щодо продовження кар’єри. Але у зв’язку з ситуацією, яка склалась у команді, недовго роздумував над пропозицією, вирішив допомогти. Для мене найбільша мотивація – це необхідність добитися результату. Ця мотивація об’єднує як весь тренерський штаб, так і футболістів. Під час зимових зборів командою була проведена дуже хороша робота. Багатьох гравців я вже добре знаю. Попереду чемпіонат, вивчаємо всіх суперників, тренерський штаб працює. Перша гра з «Агробізнесом», але для нас кожен матч як вирішальний».

Додамо, що після відставки Юрія Бакалова його тренерський штаб продовжує працювати у «Русі».


Допомагатиме команді своїми безцінними порадами та методичними рекомендаціями один з найкращих тренерів в історії України Мирон Богданович Маркевич, який зараз очолює Комітет національних збірних УАФ.


МИРОН МАРКЕВИЧ, консультант головного тренера ФК «Рух»: «Це моя рідна команда, ми починали з чемпіонату області. Постійно за нею стежив, як вона росла в мене на очах. А оскільки зараз пауза у матчах збірних, у мене з’явилось багато часу, постараюсь десь допомогти тренерам порадами. Стежу за тренувальним процесом збоку, якщо буде потрібно, буду вносити деякі корективи. Не люблю слова «консультант», просто хочу допомогти своїй рідній команді. Вже мав нагоду поговорити з футболістами перед тренуванням. Сказав їм, щоб вірили у свої сили, бо нема нічого неможливого. Гадаю, «Руху» під силу вийти у Прем’єр-лігу і хлопці це розуміють».


Мирон Богданович Маркевич ще на початку дев’яностих проявив себе, як один з найпрогресивніших тренерів в українському футболі. Виводив «Карпати» у фінал Кубка України (1993) та завоював із «зелено-білими» бронзу чемпіонату України (1997/98). Із харківським «Металістом» кілька років поспіль посідав третє місце у національному чемпіонаті, а в сезоні 2011/12 років наставник вивів харків’ян у чвертьфінал Кубка УЄФА. У 2010-му Мирона Богдановича призначили головним тренером національної збірної. Керував збірною у чотирьох матчах, тричі українці святкували перемогу і один раз зіграли внічию. У 2014-му метр українського футболу очолив «Дніпро» і вже наступного року вивів дніпрян у фінал Ліги Європи. Починаючи із літа 2016-го року Мирон Маркевич очолює Комітет національних збірних Української асоціації футболу.
Усе це бла-бла.
Розкажіть за що прибрали теренера, який по суті вивів команду в ПЛ!