1 березня 2020 15:05

Новый президент ФК "Черкащина": "На весеннюю часть сезона клуб будет полностью профинансирован"

На початку цього тижня стало відомо, що Черкащина таки продовжить змагання, незважаючи на те, що команда останньою в ПФЛ вийде з відпустки. Сайт Табло зустрівся з почесним президентом клубу Андрієм Горельцевим, дізнався про найближчі плани клубу і амбіції нового керівництва.


- Що вас надихнуло на безпосередню допомогу аутсайдеру Першої ліги?


- Тривалий час спостерігав за дискусією у ЗМІ між керівництвом черкаського клубу та обласними чиновниками. Зокрема, прочитав інтерв'ю міського голови Черкас Анатолія Бондаренка, у якому він досить конструктивно відповідав на питання та запевнив, що міська рада допомагатиме клубу і готова взяти його під власну опіку.

Тому, враховуючи таку підтримку з боку міського голови, вирішив не стояти осторонь і допомогти зберегти професіональний футбол на Черкащині. Моя мета — продовжити життя клубу. Враховуючи поточну турнірну таблицю, ставитимемо перед командою завдання навесні зберегти прописку у Першій лізі.


- Якою зараз є фінансова ситуація у клубі?


- Відзначу, що на весняну частину сезону клуб буде повністю профінансований.


26-го лютого перерахували перший транш. Цих коштів вистачить на те, що перекрити поточні витрати перед футбольними інституціями, а також, щоб розпочати збори.


- Залишився місяць до початку весняної частини сезону. Яким чином плануєте вирішувати кадрові питання?


- Маємо досить кваліфікований футбольний менеджмент з великим досвідом. Запрошуємо у клуб якісних гравців, перед якими поставимо завдання зберегти прописку у Першій лізі. З осіннього складу в клубі залишиться, здається, лише один гравець Тимур Погранічний.


- Можете назвати конкретні прізвища?


- Поки що не відкриватиму всіх таємниць, необхідно трішки почекати. Наголошую, що у нас працюватиме команда професіоналів. Це стосується як тренерського штабу, так і гравців. Відзначу, що у клубі залишається працювати Генеральним директором Юрій Колеснік. Цей професійний менеджер працюватиме надалі на благо футболу у Черкасах.


- Коли можна очікувати призначення тренерського штабу?


- Думаю, що найближчим часом ви про все дізнаєтеся. У нас є декілька кандидатур, залишилося тільки визначитися і ухвалити рішення. Не хочеться, щоб були якісь кулуарні ігри, тому краще поки не афішувати прізвищ. Напевно, сенсацій не варто очікувати, але не будемо забігати наперед.